Dream Team на Шампионската лига - 9 и 10 декември


.

Dream Team на Шампионската лига - 9 и 10 декември

Уважаеми посетители на Futbol TV , верни на традицията всяка седмица да избираме символичния отбор от най-добре представилите се играчи от Топ 5 на първенствата в Европа, решихме да продължим с поставеното начало на една нова традиция, а именно да определим с Ваша помощ и символичните отбори от срещите в Шампионската лига. Изборът е изцяло Ваш и крайните резултати ще бъдат обявени при номинациите от 5 кръг.

Ето и Dream Team на Шампионската лига - 24 и 25 ноември, който бе определен изцяло с гласовете на посетителите на Futbol TV ( 3-4-3):

Вратар : Фрей
Защитници : Алвеш, Пике, Хайнце
Полузащитници : Варгас, Денилсон, Фернандо, Малуда, Красич
Нападатели : Олич, Шамак
Старши треньор : Прандели


От Futbol TV отново ще оформим два такива отбора: от срещите във вторник и сряда, а Вие ще изберете от номинираните футболисти и треньори по схемата 3-5-2 идеалният отбор на кръга от Шампионската лига. Изцяло се доверяваме на Вашата компетентност и мнение! Успех!

СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ ВЪВ ВТОРНИК, 9 ДЕКЕМВРИ, СХЕМА 3-5-2:

ВРАТАР

Ханс - Йорг Бут (Байерн)

Съвсем закономерно е в нашия отбор най-много представители да има от мюнхенския Байерн. Откривайки списъка на футболистите на немския отбор, който унизи Ювентус насред Торино, започваме с вратаря Бут. Вратарят напомни за своята младост когато като играч на Хамбургер и Байер поразяваше редовно владенията на вратарите от 11 метровите наказателни удари. В актива си има два гола срещу Ювентус, но за първи път и с отбора на Байерн. И то гол вкаран в много важен момент. Безцеремонно застреля Буфон, за да поведе отбора си към разгромна победа и класиране за следващия етап на турнира.


ЗАЩИТА

Милан Гаич (Цюрих)

Левият полузащитник на швейцарския отбор показа, че може да играе и на фланга на отбраната. В срещата срещу Милан, освен, че през цялото време игра блестящо в своята зона, но също така не пропусна да демонстрира на цяла Европа, че може да изпълнява успешно наказателни удари. В 30 минута с премерен удар от пряк свободен удар изведе отбора си напред и постави Милан на колене, с което ги накара да треперят за резултата.


Раул Албиол (Реал Мадрид)

За това, че защитникът на Реал Мадрид грамотно отнемаше топките от противниковите нападатели и в същото време се включваше в абсолютно всички атаки на своя отбор, а и нанасяше удари към вратата на домакините от Марсилия, които преди мача твърдяха, че ще победят испанският отбор. В 60 минута се включи отново в атаката, получи топката и вкара гол с което отчая окончателно френския отбор да направи нещо в този мач.

Бруно Алвеш (Порто)

Защитникът на Порто попада за трети път в нашия отбор. Има защо - това е най-стабилният защитник в Европа,който умее да вкарва и голове от „втория етаж". Срещу Атлетико Бруно се извиси над всички в накзателното поле на домакините и прати топката в далечния ъгъл с фантастична траектория.


ПОЛУЗАЩИТА

Евгении Алдонин (ЦСКА)

Опорният полузащитник на ЦСКА Алдонин имаше тежката задача да разстройва комбинациите между Тело и Финк което направи успешно в повечето случаи, успя на два пъти да противодейства на Бобо, най-накрая вкара и гол.


Майкъл Есиен (Челси)

Карло Анчелоти изкара срещу АПОЕЛ полуосновен състав с цел обиграване на някои от футболистите в срещата. В центъра на терена гласува доверие на Есиен. Ако защитата на „сините" не бе толкова убедителна във вторник вечер, то националът на Гана действаше уверено и стабилно и се представи в своя най-добър образ, с което компенсира лошото си представяне в неделя срещу Манчестър Сити.

Милош Красич (ЦСКА)

Сърбинът Красич проведе последния си мач за „синьо-червените", но го направи по начин, с който могат да бъдат горди неговите почитатели. Нито едно излишно движение, игра внимателно и изобщо не бе обременен с мисълта, че преминава в западноевропейски клуб. Голът му изведе на практика „армейците"в следващата фаза на турнира.

Марк ван Бомел (Байерн Мюнхен)

Втори представител на Байерн. Холандския опорен полузащитник първо се отказа от неоправданите си грубости, които вършеше във всеки мач, на няколко пъти отправи блестящи извеждащи подавания в наказателното поле на Юве, бе прецизен в неутрализирането на противника и прав се оказа Ван Гал когато говореше, че разчита много на Бомел и че капитанът на немския гранд е незаменим.

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Нашия отбор не може да мине този път без Роналдо. Португалецът показа класата си в срещата с Олимпик Марсилия, а неговият гол от пряк свободен удар, може да влезе в учебниците и да се гледа ли гледа още много пъти, както и да се изучава и коментира.


НАПАДЕНИЕ

Ивица Олич (Байерн)

Ивица вложи 100 % от всичко каквото можеше в Торино. Заработи гол, вкара друг, а феновете на Байерн, които бяха на стадиона започнаха да скандират името му. Какво още трябваше да направи за да го включим в нашия отбор?

Майкъл Оуен (Манчестър Юнайтед)

Главното острие на нашия отбор - това е Майкъл. Неговите три гола, освен, че подариха класирането на ЦСКА Москва за следващия етап и руските медии го обявиха за герой на Русия, донесоха категоричната победа на Юнайтед над шампиона не на кой да е, а на Германия.


Старши треньор

Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед)

Няма как да не изберем Сър Алекс в нашия символичен отбор. Докара в Германия половин отбор, без защита, класирал се вече за следващия етап и мнозина специалисти предричаха загуба на „червените дяволи". Да, но Сър Фъргюсън сглоби каквото имаше, и то по начин по който да наложи волята си над Волфсбург и да изхвърли немците от борбата. Несъмнено заслужава уважение шотландеца, което и му отдаваме, включвайки го в нашия отбор.

 

 


СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ ВЪВ СРЯДА, 10 ДЕКЕМВРИ, СХЕМА 4-3-3:

ВРАТАР

Синан Болат (Стандарт)

По ирония на съдбата и втория ни вратар, който включваме в нашия отбор вкара гол. Ако Бут го направи от дузпа, то стражът на белгийския отбор показа още по-добри реализаторски качества - в края на 5 минутното допълнително време, неговият отбор губеше от АЗ, с което отпадаше от участие в Лига Европа, но вратарят пробяга целия терен, за да преодолее съпротивата на двама защитника и с глава да вкара своя гол-мечта. Браво Болат!

 


ЗАЩИТА

Леонардо Жералдо (Олимпиакос)

Олимпиакос ги устройваше и равният резултат срещу „детската градина" на Арсенал, но гърците успяха да победят и за това помогна полузащитникът на отборът от Атина, който в този мач игра като защитник, но това не му попречи да отбележи гол в 47минута.

Али Сисоко (Лион)

Още един резултатен защитник в нашия отбор. Освен, че отбеляза последния гол във вратата на унгарския отбор, той спомогна да се запази „суха" вратата на своя вратар. Отличен мач за Сисоко.

Ерик Абидал (Барселона)

Френският защитник на Барселона в много сложен момент започна головата атака за отбора си. На негова сметка ще се запише подаването - удар след което Шави Ернандес отбеляза гола в 33минута. До края на срещата Абидал продължи с добрите си изяви.

Хавиер Санети (Интер)

Капитанът на „нерадзурите" уверено игра на три позиции (десния фланг на отбраната, десния край на полузащитата и за малко и на левия край на отбраната). Не бива да забравяме и неговия дрибъл след който миланци откриха резултата.


ПОЛУЗАЩИТА

Чиприян Марика (Шутгарт)

Марика и неговия отбор уверено завършиха груповата фаза на турнира. Марика вкара гол, а освен това спокойно контролираше своята зона в центъра на терена и не допусна изненади.

Мишел Бастош (Лион)


По системата „гол + пас" това е най-добрият ни полузащитник в отбора. Вкара гол срещу Дебрецен, а освен това подаде и на Миралем Пиянич за неговия гол.


Шави Ернандес (Барселона)

Освен Бастош и Марика,това е другият полузащитник, който тласкаше звездите в своя отбор напред. Полузащитникът бързо разбра, че ако не си каже тежката дума, нито Ибра, нито Меси, нито кой да е друг ще рискува да огорчи Шовковски. Шави грамотно отигра положението в наказателното поле на противника, виждайки възможността от опасния изстрел на Абидал и се възползва в крайна сметка много добре. След това вече беше по-лесно за неговия отбор.

НАПАДЕНИЕ

Марио Балотели (Интер)

Въпреки своите критици, Балотели отново даде достоен отговор с впечатляваща игра. Тъмнокожият италианец от гански происход вкара удивително краси вгол от наказателен удар от около 35 метра от вратата на Рижков. В първото полувреме взе отношение и към гола на Ето'о.

Алберто Джилардино (Фиорентина)

Друг нападател от отбора ни също се записа много добре по системата „гол+пас". В първия случай Джили подаде на Йоргенсен, а след това в допълнителното време обезглави Ливърпул, с което накара феновете на „червените" дълго време да сънуват двете домакински загуби на своя отбор в груповата фаза на Лигата.


Лео Меси (Барселона)

Аржентинецът не се загуби в студенето време, въпреки, че изказа опасения преди мача, че в толкова студено време не е играл никога. Всичките атакуващи мисли за Барселона бяха направлявани в нужното русло. Често излизаше от дълбочина и създаваше напрежение в противника. При едно свое действие намери Абидал, след което се получи гола на Шави. Четири минути преди края на срещата Меси с блестящ гол засили Рубин в Лига Европа.


Старши треньор

Гуардиола (Барселона)

Наставникът на европейския шампион изведе отбора си в замръзналия Киев мобилизиран и готов за кървава битка. Явно добре ги беше надъхал преди срещата, защото въпреки ранния гол, който получиха, Барселона в крайна сметка наложи волята си и показа защо се счита с право за един от най-добрите отбори на планетата. Смее ли някой да каже, че и Гуардиола няма отношение към това?

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
232