Порто ще пречупи БАТЕ


FUTBOL-TV

Порто ще пречупи БАТЕ

Порто - БАТЕ Борисов
Стадион: "До Драгао", Порто
Дата: 17.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Бас Нийхуйс (Холандия)

Започва надпреварата в последната група "Н". В нея соченият на хартия за фаворит състав на Порто посреща кошмара на родните Левски и Литекс - БАТЕ. До момента двата отбора никога не са се изправяли един срещу друг, а "драконите" от Португалия са определяни като абсолютен фаворит.

Единият от грандовете на португалския футбол записа неубедителна миналогодишна кампания. В нея Порто първо отпадна от груповата фаза на Шампионската лига, където не успя да се пребори с конкуренцията на Атлетико (Мадрид) и Зенит (Санкт Петербург), завършвайки на 3-то място в групата и по този начин "синьо-белите" продължиха участието си във втория по сила турнир на Стария континент Лига Европа. Там обаче Порто също не успя да триумфира, защото силите на отбора стигнаха до четвъртфиналите, където испанският Севиля разби "драконите" по пътя си към трофея.

В португалския шампионат Порто завърши от много години насам на 3-то място в крайното подреждане, като пред тима останаха големият съперник Бенфика, който триумфира в първенството и другият столичен тим - Спортинг. Именно лисабонските клубве се класираха директно за груповата фаза на турнриа, а на Порто им се наложи да играят квалификации. В плейофната фаза играчите на Хулен Лопетеги отстраниха френския Лил след две победи с 1:0 и 2:0. За мача с БАТЕ контузен е халфът Оливер Торес, а под въпрос са Алекс Сандро и Кристиан Тейо.

Белоруският гранд БАТЕ отново ще участва в Шампионската лига. Колоритният тим от град Борисов се класира в груповата фаза на най-престижния турнир, след като извървя дълъг поход към заветните групи. Играчите на Александър Йермакович стартираха участието си от втория квалификационен кръг, където тимът елиминира с голяма мъка албанския първенец Скендербеу благодарение на гола си на чужд терен (1:1). След това БАТЕ се изправи срещу унгарския шампион Дебрецен и след загуба с 1:0 в първия мач "синьо-жълтите" успяха отново драматично да изхвърлят унгарците след победа с 3:1 в реванша. В плейофа за влизане в групите БАТЕ елиминира словашкия първенец Слован след 1:1 в Братислава и нова победа с 3:1 в ответния сблъсък. Добрата новина за треньора Йермакович е, че ще може да разчита на всички свои футболисти за първия сблъсък на тима в Лигата.

Опитът и класата на Порто ще си кажат думата в мача, а "драконите" имат да се реваншират на своите фенове за срамното отпадане през миналата година срещу сочения за аутсайдер състав на БАТЕ.

Прогноза: Порто - БАТЕ (Борисов) 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

20 август Лил - Порто 0:1 (Шампионска лига)
23 август Пасош Ферейра - Порто 0:1 (Суперлига)
26 август Порто - Лил 2:0 (Шампионска лига)
31 август Порто - Морейренсе 3:0 (Суперлига)
14 септември Витория Гимараеш - Порто 1:1 (Суперлига)

БАТЕ Борисов:

20 август Слован Братислава - БАТЕ Борисов 1:1 (Шампионска лига)
26 август БАТЕ Борисов - Слован Братислава 3:0 (Шампионска лига)
31 август Неман Гродно - БАТЕ Борисов 1:2 (Висша лига)
07 септември БАТЕ Борисов - Нафтан 6:0 (Приятелска среща)
13 септември БАТЕ Борисов - Торпедо Жодино 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Порто - БАТЕ Борисов

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163