Олимпиакос и Атлетико ще започнат с равенство


Н. Гавазов

Олимпиакос и Атлетико ще започнат с равенство

Олимпиакос - Атлетико Мадрид
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 16.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Олимпиакос ще започне кампанията си в Шампионска лига срещу миналогодишния финалист в турнира Атлетико Мадрид. Останалите два отбора в групата са Ювентус и Малмьо, но гърците и през миналия сезон не бяха смятани за фаворити за излизане от квартета, а въпреки това успяха да се справят с конкуренцията на Бенфика и Андерлехт и финишираха втори, а на осминафинала дори победиха у дома си Манчестър Юнайтед с 2:0. Впрочем, Олимпиакос е много силен на собствения си стадион и допусна само четири поражения в последните си 17 домакински мача в Шампионска лига. Победите за 13, а сред преклонилите глава са отбори като Арсенал, Борусия Дортмунд, Бенфика и Манчестър Юнайтед.

Атлетико е действащ шампион на Примера дивисион и също така за малко да спечели миналогодишното издание на Шампионска лига. През лятото отборът бе напуснат от няколко основни футболисти, сред които Тибо Куртоа и Диего Коща, което накара специалистите да прогнозират тежък сезон за "дюшекчиите". Засега обаче столичани правят много добър старт на новата си кампания, след като спечелиха Суперкупата при това без да загубят мач срещу Реал Мадрид, а през уикенда продължиха да издевателстват над могъщия си градски съперник, побеждавайки го на собствения му стадион.

Димитрис Сиовас е с изкълчен глезен, но добрата новина за домакините е завръщането в строя на Джанис Маниатис. Много е вероятно опорният полузащитник да започне мача, което означава, че заедно с Ндинга ще оформи линията в опорната зона.

Диего Симеоне няма проблеми с контузени или наказани футболисти, което предполага, че ще видим почти същия отбор, който победи Реал Мадрид в събота вечер. Гризман може да започне на крилото, а Хиенес и Манджукич да застанат на върха на атаката.

"Всички срещи на този етап са трудни. Резултатът на Атлетико срещу Реал през уикенда показва срещу кого си имаме работа. Очаквах този резултат, защото Симеоне е създал истински боеспособен отбор. Те отново могат да играят на финал. Миналият сезон се изправихме срещу друг голям отбор и загубихме, но и показахме колко сме добри. Трябва да дадем максимума от себе си. Напълно сме подготвени, имаме опит и ще се борим за положителен резултат", заяви наставникът на гърците Мичел.

"Винаги гледам реално на нещата. Ние изграждаме този отбор. Някои играчи си отидоха, а други дойдоха. Имахме малко време за подготовка след мача с Реал в края на седмицата. Това вероятно ще бъде най-трудният мач в групата. Олимпиакос има отлична статистика у дома си и страстни фенове. През миналата година направихме страхотен сезон, но той е в миналото. Сега започваме от нулата", съобщи Диего Симеоне на пресконференцията преди мача.

Без съмнение, двубоят на "Георгиос Караискакис" се очертава да бъде изключително интересен. Олимпиакос е достатъчно добър отбор, но не е от класата на Атлетико, което предполага, че испанците са фаворити в мача. От друга страна, любителите на футбола, ако са гледали миналогодишните срещи на Олимпиакос с ПСЖ, може би ще си припомнят, как гърците изчистиха всички грешки от първия двубой с французите и дадоха истинска битка на парижани в мача на тяхна земя. В този смисъл е много вероятно Мичел внимателно да е изучил играта на Атлетико и да хвърли срещу "дюшекчиите" един добре подготвен в тактическо отношение тим, който ако бъде дисциплиниран, напълно вероятно е с успех да се противопостави на испанския шампион и да измъкне точката, което ще бъде добро начало на Олимпиакос в Шампионска лига. Тази теза се подкрепя и от факта, че испанците наистина нямаха време за подготовка за двубоя в Пирея, тук ще добавим и пътуването до Балканите, а и мачът на Олимпиакос с ОФИ през уикенда по никакъв начин не може да се сравни със сблъсъка на Атлетико с Реал. За тези наши читатели, които обичат да рискуват, знак "1" ще е авантюра, но пък "Х"-а е в границите на разумния риск и би могъл да донесе чудесни печалби.

Прогноза: Олимпиакос - Атлетико 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

13 август Олимпиакос - Атлетик Билбао 0:0 (Приятелска среща)
16 август Фенербахче - Олимпиакос 2:1 (Приятелска среща)
23 август Олимпиакос - Ники Волос 3:1 (Суперлига)
30 август Панайтоликос - Олимпиакос 1:1 (Суперлига)
13 септември Олимпиакос - ОФИ Крит 3:0 (Суперлига)

Атлетико Мадрид:

20 август Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:1 (Суперкупа на Испания)
22 август Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:0 (Суперкупа на Испания)
25 август Райо Валекано - Атлетико Мадрид 0:0 (Примера)
30 август Атлетико Мадрид - Ейбар 2:1 (Примера)
13 септември Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - Атлетико Мадрид

2 срещи
0 победи за Олимпиакос
1 равенство
1 победа за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 4:2 за Атлетико Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196