Галатасарай ще надвие Андерлехт


FUTBOL-TV

Галатасарай ще надвие Андерлехт

Галатасарай - Андерлехт
Стадион: "Тюрк Телеком Арена", Истанбул
Дата: 16.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Ищван Вад (Унгария)

Другият двубой от първите срещи в група "D" в Шампионската лига ще се проведе край Босфора, където играещият на мястото на наказания турски шампион Фенербахче тим на Галатасарай ще посрещне първенеца на Белгия Андерлехт. До момента двата отбора не са се изправяли един срещу друг в най-комерсиалния турнир по футбол.

Турският гранд Галатасарай се класира директно в груповата фаза на Шампионската лига, след като УЕФА наказа другия колос в югоизточната ни съседка - Фенербахче, който стана шампион през изминалия сезон. "Чим-Бом" са с нов треньор от лятото и това е италианецът Чезаре Прандели, който бе освобден начело на "скуадра адзура" след срамното представяне на Мондиала в Бразилия. След два изиграни кръга в турската Супер лига Галатасарай заема първо място в подреждането с 4 т., но тимът има да се реваншира на своите фанатични привърженици за загубата от големия съперник Фенербахче в двубоя за Суперкупата на страната. Преди мача с белгийския опонент букмейкърите определят Галатасарай за фаворит. Под въпрс за "чим-бом" е само защитникът Семих Кая.

Белгийският шампион Андерлехт пристига в Истанбул с нагласата за трите точки. Играчите на албанския специалист Бесник Хаси се класираха директно за груповата фаза в турнира, след като триумфираха с титлата през изминалия сезон в местната Про лига. Преди мача с Галатасарай Андерлехт записа изненадващо реми в шампионата при визитата си на последния в класирането Лиерс за крайното 2:2, но въпреки това брюкселският клуб е начело в подреждането след седем изиграни кръга с 15 точки в актива си. Двубоя за Андерлехт пропускат титулярният страж Силвио Прото и защитникът Фабрис Н'Сакала, които са наказани.

С основание Галатасарай е смятан за фаворит преди първия си мач за сезона в Шампионската лига. В състава на турския клуб личат имената на играчи като Муслера, Алтънтоп, Мело, Уесли Снайдер, Инан, Брума, Йълмаз и Пандев, които ще направят разликата между двата отбора.

Прогноза: Галатасарай - Андерлехт 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Галатасарай:

23 юли Рапид Виена - Галатасарай 3:1 (Приятелска среща)
06 август Галатасарай - Атлетико Мадрид 0:0 (Приятелска среща)
25 август Фенербахче - Галатасарай 0:0 - 3:2 сл. дузпи (Суперкупа на Турция)
30 август Бурсаспор - Галатасарай 0:2 (Суперлиг)
13 септември Галатасарай - Ескишехирспор 0:0 (Суперлиг)

Андерлехт:

10 август Андерлехт - Шарлероа 1:0 (Лига 1)
17 август Вестерло - Андерлехт 2:2 (Лига 1)
21 август Андерлехт - Беверен 1:0 (Лига 1)
31 август Брюж - Андерлехт 2:2 (Лига 1)
13 септември Лиерс - Андерлехт 2:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Галатасарай - Андерлехт

2 срещи
0 победи за Галатасарай
0 равенства
2 победи за Андерлехт
Голова Разлика: 10:2 за Андерлехт

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160