Dream Team на Шампионската лига - 24 и 25 ноември


.

Dream Team на Шампионската лига - 24 и 25 ноември

Уважаеми посетители на Futbol TV , верни на традицията всяка седмица да избираме символичния отбор от най-добре представилите се играчи от Топ 5 на първенствата в Европа, решихме да продължим с поставеното начало на една нова традиция, а именно да определим с Ваша помощ и символичните отбори от срещите в Шампионската лига. Изборът е изцяло Ваш и крайните резултати ще бъдат обявени при номинациите от 5 кръг.

Ето и Dream Team на Шампионската лига - 3 и 4 ноември, който бе определен изцяло с гласовете на посетителите на Futbol TV ( 3-5-2):

Вратар : Лорис
Защитници : Алвеш, Шоронов, Дайнели
Полузащитници : Мисимович, Дзагоев, Фабрегас, Аршавин, Снайдер
Нападатели : Агуеро, Дрогба
Старши треньор : Бердяев

От Futbol TV отново ще оформим два такива отбора: от срещите във вторник и сряда, а Вие ще изберете от номинираните футболисти и треньори по схемата 3-5-2 идеалният отбор на кръга от Шампионската лига. Изцяло се доверяваме на Вашата компетентност и мнение! Успех!

СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ ВЪВ ВТОРНИК, 24 НОЕМВРИ, СХЕМА 3-5-2:

ВРАТАР

Себастиан Фрей ( Фиорентина)

Френският вратар на „скуадра виола" отдавна е научил в Италия, че в една среща на няколко пъти се налага да надскочиш себе си за да спасиш отбора си. На няколко пъти Себастиан в срещата с Лион се намеси когато тифозите на „Артемио Франки" вече виждаха как топката влиза във вратата. В последните три минути Фрей спаси ударите на Лопес, Делгадо и други членове на френския отбор. След срещата стана ясно, че със Себастиан ще се срещнем и на следващия етап в Шампионската лига, за което огромна заслуга има именно той.

ЗАЩИТА

Артур Бока (Щутгарт)

Реактивният защитник на немския клуб ще се запомни с големия обем отхвърлена работа. Шотландците не успяха да завършат през него нито една своя атака, а Лаферт,който действаше против Бока бе неутрализиран напълно.

Жерар Пике ( Барселона)

Този централен защитник бе господар в своя периметър, а на всичкото отгоре и откри резултата, с което прати своя отбор Барселона на първо място в групата.

Дани Алвеш (Барселона)
Защитниците на Барселона наистина заслужават поне двама от тях да бъдат номинирани в отбранителната линия на нашия символичен сборен отбор. Дани Алвеш просто с играта си показа,че не защитникът на Интер Мейкон, а той трябва да бъде крайният бранител на националният отбор на Бразилия. А към уверените му действия бихме добавили и наистина участието в чудесната голова комбинация за което получава нашето уважение.

ПОЛУЗАЩИТА

Гьокдениз Карадениз ( Рубин)

Можем да кажем, че това беше един от героите на източноевропейското дерби. С право получи най-добра оценка. През първото полувреме на два пъти бе в основата на малкото опасни положения пред вратата на Шовковски. Турчинът много тичаше,бореше се за всяка топка,на два пъти запази топката да не напусне полето и до смяната си бе най-активен от целия отбор на Рубин.

Денилсон (Арсенал)

Полузащитникът на лондонския отбор се оказа с най-добър КПД - повече от Фабрегас,Аршавин и останалите футболисти наа отбора. Освен уверената си игра в средната линия,той отбеляза страхотен гол от около 30метра,с което подпечата номинирането си в символичния отбор.

Здравко Кузманович (Щутгарт)

Балканският футболист,преминавайки в Германия след пребиване на Апенините явно не е загубил от класата си. През първото полувреме остана малко в сянка, но за сметка на това какво второ полувреме направи след това! Въпреки,че игра само 30минути, той на няколко пъти разпиля десния фланг на отбраната на Рейнджърс за да вкара накрая и гол,с който оформи крайното 2:0 за своя отбор.

Хуан Мануел Варгас ( Фиорентина)

Крайният полузащитник на Фиорентина провежда един повече от блестящ сезон. Постоянно подпомага Джилардино в неговите атаки, а в срещата срещу Лион се нагърби с тежката отговорност да бие дузпата. Представяте ли си ако беше пропуснал?

Себастиан Руди (Щутгарт)

Младият полузащитник на „швабите" претендира да бъде играч на деня. През първото полувреме отбеляза гол след пас на Погребняк. След гола си продължи да поддържа инициативата и дори асистира за попадението на Кузманович.

НАПАДЕНИЕ

Андрей Шевченко( ДинамоКиев)

Независимо, че не отбеляза гол,не трябва да пренебрегваме фактора Шева никога. На три пъти направи мощни пробиви с които накара Курбан Бердяев да нахлуе в пределите на техническата зона. Можеше и гол да вкара, но не му провървя в зaвършващата фаза. И друго ценно качество- умението да ангажира с опазването си максимално количество противникови играчи.

Давид Нгог (Ливърпул)

При кадровия дефицит на Бенитес, Нгог се справи блестящо давайки още малко живот на „мърсисайдци"в Шампионската лига. В срещата с Дебрецен демонстрира майсторство при гола, с което заслужи нашите овации.

Старши треньор

Чезаре Прандели (Фиорентина)

Успя да убеди възпитаниците си да не мислят за загубата от Парма, успя да накара целият отбор да повярва в себе си, че може да победи Лион и изхвърли от борбата страшния тим на Ливърпул. Всичко това си има своята награда: Фиорентина продължи в следващата фаза на турнира, кръг преди края.


СИМВОЛИЧЕН ОТБОР НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ОТ СРЕЩИТЕ ИГРАНИ В СРЯДА, 25 НОЕМВРИ, СХЕМА 3-5-2:

ВРАТАР

Диего Бенало (Волфсбург)

До последно се двуомяхме кой вратар да бъде номиниран в отбора ни от сряда и конкурент на швейцарския вратар на "вълците" бе стражът на Бешикташ Рюстю, но след дълги размишления стигнахме до решението да номинираме Бенало. Красич, Мамае, Дзагоев постоянно се опитваха да надиграят вратаря от 3-4 метра, но Диего показа класа. Допусна два гола, но те можеха да бъдат два пъти повече.


ЗАЩИТА

Джорджо Киелини (Ювентус)

Може би с нашия избор ще предизвикаме недоволството на някои от нашите читатели. Но в по-голямата част от срещата Киелини действаше много грамотно спрямо своите противници и бе великолепен в действията си. Ако не ни вярвате, погледнете статистиката: от 11 единоборства спечели десет!

Алексей Березуцки (ЦСКА)

Изигра срещата с Волфсбург на 5 плюс! Алексей освен, че бранеше успешно своята зона и не допусна пробиви, смело атакуваше и участваше смело във всички голови комбинации. В единоборствата той спечели 60 % от тях, което също не е малко.

Габриел Хайнце (Олимпик)

Отново ще намерим критици за избора си. Най-вече защото имаше известна вина при гола на Милан. Но защо не се вгледаме в действията му след това? Заигра като ужилен и с играта си до края на мача мисля, че изми вината си. Отново ще се допрем до статистиката в мача: това беше футболистът с най-много навъртяни километри от своя отбор!


ПОЛУЗАЩИТА
Фернандо (Бордо)

Френските запалянковци бяха много обезпокоени от неучастието на Гуркюф срещу Ювентус, да но пък ето, че Фернандо се изяви в целия си блясък срещу "Старата госпожа" - всяко едно неговоотиграване създаваше опасност пред вратата на гостите, вкара и гол не на кой да е, а на Буфон, след като преди това надигра на "втория етаж" Амаури. Впрочем спечели всичките си сблъсъци с бразилеца и всичко това му отреди място в нашия отбор.

Марко Бориело (Милан)

На пресконференцията преди срещата, Леонардо изказа съмнения дали да включи нападателят на постът атакуващ полузащитник в стартовия състав защото не е във форма в която трябв ада бъде. Да обаче явно Бориело набра нужната форма не с дни, а с часове. В резултат и неговия красавец - гол във вратата на Олимпик, след отличен дрибъл, координация и удар.

Малуда (Челси)

Анчелоти даде шанс на френския полузащитник да се прояви в мач без значение. Но Малуда игра на висока скорост и бе в центъра на всички интересни събития пред вратата на Порто.

Милош Красич (ЦСКА)

Не е известно дали Красич игра за последно на "Лужники" като футболист на руския отбор, обаче с право бе определен за играч на мача. Няколко стремителни рейда, участие в головите атаки, голям процент спечелени единоборства, втори по навъртяни километри и венеца на играта му : победният гол в 66 минута на срещата.

Телло (Бешикташ)

Грехота е да пропуснем играча, който донесе победата на своя отбор на "Олд Трафорд". Телло ще запомни за цял живот това което направи. В 20-а минута напредна в половината на Юнайтед, но нямаше на кой да подава и изстреля топката от над 30-метра, коженото кълбо рикошира в главата на корееца Парк и неспасяемо влетя в мрежата на Фостър, който нямаше какво да направи.

НАПАДЕНИЕ

Ивица Олич (Байерн)

Ако немските запалянковци трябва да благодарят на някого за възможността да продължат участието си в Шампионската лига, трябва да се обърнат към хърватския легионер Ивица Олич.

Маруан Шамак (Бордо)

Един от любимците на "Шабан Делма" в третата минута на допълнителното време се отчете с гол. След изпълнение на ъглов удар, надигра Касерас във въздуха и затвърди победата на своя отбор.

Старши треньор

Леонид Слуцки (ЦСКА)

След кадровите проблеми които имаше отборът му, Слуцки не се поколеба да използва наличния ресурс с който разполагаше, по най-оптималния начин за да достигне до победата. В 19 минута на срещата ЦСКА вече губеше в резултата въпреки добрата си игра, а заедно с това и всякакви шансове за по-нататъшно участие в турнира. През второто полувреме обаче Слуцки раздели Алдонин и Рахимич, и изтегли двата си халфа към фланговете, с което осигури по-голям простор за действията им, и по-добро осигуряване на атаките на Красич, Дзагоев и Мамаев. Всичко това обърка защитата на Волфсбург и закономерно паднаха и двата гола за домакините, скоето те си зпазиха шансовете за продължаване в следващия етап на турнира.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
202