Моуриньо е горд от своите футболисти


Н. Гавазов

Моуриньо е горд от своите футболисти

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че е горд със своите играчи, независимо от домакинската загуба от Атлетико в снощния мач-реванш от полуфиналите на Шампионска лига. Според думите на португалеца, съдбата на сблъсъка е била решена минути след началото на второто полувреме. Жозе обаче се опитва да види и позитиви в този резултат.

"Една минута през второто полувреме реши всичко. Минута, в която вратарят на Атлетико извърши невероятно спасяване след удар с глава от страна на Джон Тери, а след това дойде дузпата, която уби мача", заяви Моуриньо.

"След това имаше само един отбор с висок морал, знаейки, че през останалия половин час играта е под техен контрол. Например, 60 минути ние водехме мача, но полуфиналите са важни мачове и в тях важна роля имат детайлите. Това бе много важен детайл. Поздравявам ги, защото имат добър отбор и фантастично се представят в шампионата на Испания", каза още португалецът.

"Не мога да критикувам своята група играчи те се стараеха да направят всичко възможно. Имахме проблеми с контузени играчи, наказани и футболисти, които не могат да играят в Шампионска лига. Поражението разстройва, но аз се гордея с момчетата. Предпочитам да говоря за това, че се постарахме да направи всичко, което е възможно и ако бяхме повели в резултата с 2:1, тогава щяхме да вземем играта под свой контрол", смята Жозе.

"Следващият сезон ще бъде по-добър от този - това е нашата цел - цел на всеки един тук. Нашите млади играчи ще станат по-добри. Надявам се, че ще укрепим отбора с няколко футболисти и ще се постараем да играем по-добре", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
189