Реал Мадрид унижи Байерн в Мюнхен (видео)


И. Ангелов

Реал Мадрид унижи Байерн в Мюнхен (видео)

След като победи с минималното 1:0 преди седмица на "Сантиаго Бернабеу", Реал Мадрид отново надви Байерн Мюнхен, този път в Германия, като унижението за домакините там бе пълно след 3 получени попадения в рамките на 1 полувреме и общо 4:0 в мача. Така с агрегат от 5:0 Реал Мадрид става първия финалист в Шампионска лига този сезон.

В първите 10 минути Реал показа своите намерения и Нойер се намеси на няколко пъти в играта. В 16-ата минута при един корнер от Лука Модрич, Серхио Рамос се извиси и с мощен удар с глава не остави шанс на вратаря.

Само след 4 минути центриране от пряк-свободен удар на Ди Мария бе отклонено от Пепе за Рамос, който отново се разписа, оставен без опека в наказателното поле. Байерн нямаше отговор срещу своя опонент днес, освен редица унизителни и срамни прояви на агресия срещу играчите на "белия балет" без топка.

Така в 34-ата минута Реал стигна и до нов гол, когато при бърза контра Бейл надбяга Боатенг и достави топката на перфектна позиция за Роналдо в наказателното поле, и португалецът счупи рекорда за попадения в един сезон на Шампионска лига, вкарвайки своя 15-ти гол за 10 мача.

Последваха нови опасни атаки на Кристиано и компания, а Байерн продължаваше с нервните изблици. В един момент в наказателното поле на гостите Рибери удари шамар на Пепе, а това остана ненаказано от рефера.

На почивката Гуардиола реши да замени най-опасния си играч в предни позиции - Манджукич, с човек на опорна позиция - Мартинес. Така до голяма степен той се подсигури от получаване на още голове, но пък елиминира и шансовете си за импровизация на върха и голове. Във второто полувреме Мадрид довърши работата си, създаде и няколко нови опасни положения. Най-добрата ситуация за домакините бе едно прекрасно отиграване на резервата Гьотце в наказателното поле на Реал, но той се размина с малко от гола, стреляйки високо.

Последното попадение в срещата реализира отново Роналдо, когато в 89-ата минута си спечели пряк-свободен удар на дъгата, който реализира сам по прекрасен начин, изчаквайки стената да скочи и стреля по земя далеч от Нойер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
272