Борусия смачка Реал, но отпада (видео)


И. Ангелов

Борусия смачка Реал, но отпада (видео)

Борусия Дортмунд успя да победи Реал Мадрид с 2:0 в Германия, но след като преди седмица загуби на "Сантиаго Бернабеу" с 3:0, този отбор ще напусне Шампионска лига. Днес германците бяха много близо до стигане поне до продължения, но многото пропуски пред вратата на Реал доведоха нещата до тук.

Мадрид започна добре днес. В 15-ата минута дори се стигна и до дузпа, когато Пишчек повали Коентрао в наказателното поле. В липсата на Кристиано Роналдо зад топката застана Ди Мария, но Вайденфелер нацели посоката и парира удара.

В 19-ата минута Дортмунд пропусна голяма възможност да открие, когато след добра работа на Ройс и Левандовски, Мкхитарян се оказа на изключителна позиция, и пропусна да нацели вратата. В 24-ата минута обаче Ройс вкара, възползвайки се от грешка на Пепе.

В 32-ата минута Касияс спаси нов голям шанс за гол. В 37-ата обаче Ройс отново вкара. Тук отново добре игра Левандовски, който размени пасове с крилото, Ройс стреля и след спасяване на Касияс добави за 2:0. 

От този момент до края на полувремето, а и цялата среща, Борусия редуваше положения пред Касияс. Освен едно добро положение пред Бейл в 61-ата минута, Реал не създаде нищо, а Мкхитарян пропусна почти двуцифрен брой добри възможности за гол. В 66-ата минута той нацели и страничната греда, когато се изправи срещу празната врата, преминал и през Касияс. Вратарят на Мадрид обаче се прояви с множество спасявания и запази вратата си след още няколко ситуации до края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
143