Челси - ПСЖ: По-опитният отбор ще победи


Н. Гавазов

Челси - ПСЖ: По-опитният отбор ще победи

Челси - ПСЖ
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 08.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Челси приема Пари Сен Жермен в двубой-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига, като лондончани ще се опитат да поправят допуснатите грешки в първата среща между двата тима преди седмица. Тогава парижани постигнаха успех с 3:1 и който не е гледал мача, може да се заблуди, че ПСЖ е по-стойностният колектив за решаване на сериозни задачи. "Сините" обаче не само, че не бяха надиграни, а през голяма част от сблъсъка контролираха събитията на терена. И все пак ще кажем, че голът на Пасторе в добавеното време дойде след поредната разсеяност на защитниците на Челси, които подцениха пробива на аржентинеца. Също така в този мач за кой ли път се видя огромната слабост на лондончани по отношение на нападателите (или отсъствието на такива), а към всичко това ще добавим и грешката на Моуриньо да извади Шюрле.

В миналия кръг от Висшата лига Челси разгроми Стоук Сити и заедно с това отборът на Моуриньо запази суха серията на домашния си стадион, която вече продължава 732 минути! Последният футболист, който вкара гол тук бе Хавиер Ернандес на 19 януари.

С аналогичното 3:0 ПСЖ разби Реймс в Лига 1, като в този мач се видя колко са големи очите на страха - за успеха на столичани помогна Манди, който ще бъде запомнен с двата си автогола. Шест кръга преди края на шампионата французите изглеждат недостижими на върха с 13 точки пред най-близкия си преследвач.

Ето'о е с контузия на бедрото, а Рамирес получи картон в Париж и ще пропусне реванша заради дисквалификация. Салах и Матич нямат право да играят, тъй като вече бяха задействани в турнира. Джон Оби Микел също ще пропусне заради травма, докато Еден Азар ще се завърне в стартовия състав, след като почива в края на седмицата.

ПСЖ няма толкова дълъг списък с отсъстващи, всъщност Лоран Блан не може да разчита само на един играч, но внимание, отсъстващият футболист е Златан Ибрахимович и ще е много любопитно как французите ще се справят с липсата му.

Двубоят е изключително интригуващ. Двата гола преднина дават известен комфорт на парижани, но нека не забравяме, че преди два сезона Челси започна срещу Наполи при аналогичен резултат и по-късно спечели турнира.

"Аз вярвам, вярват и моите играчи, а това е най-важното. В моя актив има две победи на финал и това са ми най-важните спомени с положителен характер. Два пъти съм губил полуфинал, а да отстъпиш на този стадии е много обидно, защото до решаващата среща остава само един мач. Никога не съм отпадал на груповата фаза, което говори в полза на моите отбори и за мен самия", заяви Моуриньо на пресконференцията преди мача.

Ние ще допълним, че португалецът никога не е отпадал на четвъртфинал и освен това има само две загуби от 21 мача в Шампионска лига с Челси.

Французите обаче влизат в двубоя с много сериозна статистика - парижани са непобедени в 16 от последните си 17 мача в турнира, освен това те имат само една загуба от последните си осем гостувания, като спечелиха шест мача навън.

"Няма да разчитаме на това, че резултатът е в наша полза. Готвим се да изиграем голям мач. Челси ще ни атакува, опитвайки се да постигне положителен резултат, но ние нямаме намерение да стоим цял мач в наказателното си поле и да треперим. Ще се постараем да изместим играта по-далече от собствената си врата. Целите ни са високи. Разбира се, искаме да спечелим всички трофеи във Франция, но главната ни задача е победа в Шампионска лига", заяви Лоран Блан.

Казаното по-горе предполага, че ще видим много оспорван двубой, който ще започне без никакви разузнавания и проучвания, като битката ще продължи през всичките 90 минути. В първата среща Челси много пъти открадна топката от своя противник, чиято защита не игра по най-добрия начин, но сега французите са изправени пред още по-голямо изпитание, а отбраната ще бъде подложена на по-голям натиск. Логиката сочи, че Челси трябва да спечели мача. Лондончани разполагат с много качествен състав, но най-важното, което имат англичаните е техният опит - собствен и в лицето на Жозе Моуриньо. Точно последното липсва при гостите и вероятно това ще окаже решаващо влияние върху развоя на събитията.

Прогноза за: Челси - ПСЖ 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

18 март Челси - Галатасарай 2:0 (Шампионска лига)
22 март Челси - Арсенал 6:0 (Висша лига)
29 март Кристъл Палас - Челси 1:0 (Висша лига)
02 април ПСЖ - Челси 3:1 (Шампионска лига)
05 април Челси - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)

ПСЖ:

16 март ПСЖ - Сент Етиен 2:0 (Лига 1)
21 март Лориен - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
28 март Ница - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
02 април ПСЖ - Челси 3:1 (Шампионска лига)
05 април ПСЖ - Реймс 3:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Челси - ПСЖ

3 срещи
1 победа за Челси
1 равенство
1 победа за ПСЖ
Голова Разлика: 4:3 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265