Нойер: Бундеслигата вече не ни интересува


И. Ангелов

Нойер: Бундеслигата вече не ни интересува

Вратарят на Байерн Мюнхен, Мануел Нойер, заяви, че след като титлата в Бундеслигата вече бе спечелена, до края на лигата срещите нямат значение за шампиона. Баварците получиха първата си загуба от 53 мача през уикенда в минималната победа на Аусбург, но те се готвят за Шампионска лига:

"Никой не обича да губи, но ако това става, нека да е в Бундеслигата. Шампионска лига и Купата на Германия са важни за нас сега. Важно е, че и никой не се контузи."

Байерн допусна гол от корнер срещу Манчестър Юнайтед в равния 1:1 на "Олд Трафорд" преди седмица, а вратарят бе обвинен, че не поставя хора на гредите си и това е била причината за попадението: 

"Това е чувство, кога да поставя човек там. Както когато получихме гол от Манчестър Юнайтед за 1:0. Да оставя човек на гредата ме притеснява, защото това е във вратата, моята зона. Ако няма никой там аз се чувствам по-спокоен."

"Макар да нося номер 1, аз не съм егоманиак. Аз съм отборен играч. Да се показвам на голяма сцена не е привично за мен. Аз искам ние да работим като цяло. Например в онзи мач в групите срещу Манчестър Сити - 3:1, там работихме перфектно. А относно думите на Замер, че съм най-добрия вратар в историята, аз съм горд да получа такъв комплимент."

  Сподели
112