Байерн напред след равен с Арсенал (видео)


И. Ангелов

Байерн напред след равен с Арсенал (видео)

Байерн Мюнхен посрещна Арсенал във втората среща от осмина-финалната фаза между двата отбора в Шампионска лига. Днес на "Алианц Арена" в Мюнхен срещата завърши при резултат 1:1, а Байерн ще продължи напред, след като в Англия германците взеха победа с 2:0.

Първото полувреме не предложи много любопитни моменти. Байерн владееше, Арсенал извършваше нарушения и рушеше играта. Само Окслейд-Чембърлейн изглежда бе на ниво за англичаните, като той често създаваше неприятности в предни позиции с топка в крака. Най-доброто положение за първите 45 минути дойде в самия край, когато удар на Гьотце бе спасен от Фабиански.

Второто полувреме бе по-отворено, защото гостите трябваше да търсят своя гол. В 55-ата минута обаче Бастиан Швайнщайгер откри резултата за домакините, когато Рибери го намери на изключителна позиция в наказателното поле и той нямаше как да сбърка.

Още с подновяването на играта обаче артилеристите изравниха. Лукаш Подолски действа агресивно срещу Лам на ръба на наказателното поле, повали го с ръка, нарушение не бе отсъдено, той напредна сам срещу Нойер и със силен удар в близкия ъгъл изравни. Последва нова опасна ситуация пред Нойер с удар на Чембърлейн. Гуардиола реагира със смяна на Марио Гьотце с Тони Кроос. 

Така германците отново установиха контрол и Арсенал трябваше да се брани. В 82-ата минута Рибери и Вермален се сблъскаха лошо при влизането на бранителя за топката, което прекъсна играта за малко, но всичко продължи в същото статукво след ситуацията. 

В добавеното време Ариен Робен спечели една пресилена дузпа срещу Лоран Косчелни, която бе спасена от Фабиански, но в крайна сметка задачата на Байерн бе постигната.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
198