Олимпиакос надигра Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Олимпиакос надигра Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед загуби с 2:0 първата среща от осмина-финалната фаза на Шампионска лига от Олимпиакос. Макар и да игра като гост, Юнайтед отправи един единствен удар за целите 90 минути, който можеше да донесе попадение. Така с голямо предимство гърците ще играят в Англия.

В 38-ата минута днес резултатът бе открит, когато Джанис Маниатис стреля от извън наказателното поле, но на пътя на топката бе Алехандро Домингес, който я отклони, за да заблуди Давид Де Хеа, който остана безпомощен в ситуацията.

Гърците надиграваха Юнайтед във всеки компонент на играта, като гостите нямаха никакви положения до почивката. След нея положението не се промени много. 

В 55-ата минута Джоел Кембъл стреля по прекрасен начин от далеч и с фалцов удар не остави шанс на лошо-застаналия Де Хеа. Дейвид Мойс опита да реагира с пускането на Кагава и Уелбек за Клевърли и Валенсия, но японецът почти не игра с топката до края на мача, а Уелбек бе твърде неефективен.

Най-доброто положение за Юнайтед бе в 82-ата минута, когато Смолинг центрира за Ван Перси, той овладя в наказателното поле, излезе на перфектна позиция и с десния крак стреля високо в трибуните. Така с два гола пасив надеждите на гостите ще са минимални в преиграването.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
189