Байерн ще надделее над Арсенал в Англия


И. Ангелов

Байерн ще надделее над Арсенал в Англия

Арсенал - Байерн Мюнхен
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 19.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия) 

Арсенал може да вземе реванш от Байерн Мюнхен в Шампионска лига тази година, след като именно тези два опонента се срещнаха на същия етап в състезанието и миналия сезон. Тогава продължиха германците след агрегат от 3:3 поради правилото за гол на чужд терен.

Преди година Байерн дойде на "Емирейтс" и абсолютно надигра Арсенал, побеждавайки с 3:1. По мнението на много специалисти именно Байерн все още е най-качественият отбор в Европа, но Арсенал показа изключителни неща този сезон, и макар да понижи малко формата напоследък, все още може да вземе отмъщението си.

Арсен Венгер изигра тежък мач с Ливърпул във ФА Къп преди тази среща, затова в състава може да се покаже и липса на свежест. Няколко от ключовите играчи за артилеристите обаче получиха почивка за сблъсъка с мърсисайдци, сред тях са Санти Касорла, Оливие Жиру, Киеран Гибс, Войчех Шчесни и Бакари Саня. Всички те ще се намерят сред титулярите сега.

Томаш Росицки може да започне от дясно за домакините, докато Джак Уилшър може да заеме мястото на наказания Микел Артета в средата. Томас Вермален, Абу Диаби, Кил Калстрьом, Тио Уолкът и Аарън Рамзи са аут с травми.

Добра новина за Арсенал е и контузията на Франк Рибери за Байерн. Рибери, Бадщубер и Шакири са аут за баварците и това със сигурност повишава възможностите на домакините за успех. 

Филип Лам ще получи традиционната си при Пеп Гуардиола роля в позицията на опорния халф, а на върха ще видим свеж Марио Манджукич, който бе наказан за последната среща на германците.

Победата на Арсенал над Ливърпул в неделя със сигурност подобри настроението в клуба. Байерн обаче спечели всички освен 4 свои мача в кампанията, включително 6-те си мача след зимната пауза. 

Арсенал спечели на гости в Германия миналия сезон, но Пеп Гуардиола и преди се е справял с Арсен Венгер, както най-вероятно ще направи и сега.

Прогноза: Арсенал - Байерн Мюнхен 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

28 януари Саутхемптън - Арсенал 2:2 (Висша лига)
02 февруари Арсенал - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
08 февруари Ливърпул - Арсенал 5:1 (Висша лига)
12 февруари Арсенал - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
16 февруари Арсенал - Ливърпул 2:1 (ФА Къп)

Байерн Мюнхен:

29 януари Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
02 февруари Байерн Мюнхен - Айнтрахт 5:0 (Бундеслига)
08 февруари Нюрнберг - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
12 февруари Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:5 (Купа на Германия)
15 февруари Байерн Мюнхен - Фрайбург 4:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:
Арсенал - Байерн Мюнхен

6 срещи
2 победи за Арсенал
1 равенство
3 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 9:7 за Байерн Мюнхен

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208