Челси надви Стяуа, а Шалке - Базел


И. Ангелов

Челси надви Стяуа, а Шалке - Базел

В последния мач от Група Е на Шампионска лига Челси прие Стяуа Букурещ и победи с 1:0 благодарение на ранен гол от Демба Ба. Същевременно Шалке 04 надви втория Базел и го изпрати в Лига Европа, като германците и англичаните продължават във фазата на директните елиминации на турнира.

Демба Ба откри резултата за Челси още в 10-ата минута, когато бе намерен от Оскар от корнер на близката греда. В следващата си атака румънците трябваше да изравнят, но Янку пропусна златен шанс. Челси продължи да доминира в срещата и на няколко пъти Азар бе близо до нов гол. В 87-ата минута Ба вкара нов гол след прекрасен пас на Лампард, но той бе отменен поради засада.

Междувременно в Германия Шалке 04 победи с 2:0 Базел и го измести от втората позиция в групата. Тук още в 31-ата минута българският бранител на гостите Иван Иванов бе изгонен директно след като изостана от Боатенг и трябваше да го повали като последен човек.

В 51-ата минута Джулиан Дракслер откри след тоталната доминация на Шалке, когато бе намерен на задна греда и с вътрешната част на крака реализира хладнокръвно. В 57-ата минута Джоел Матип удвои, когато след един пряк-свободен удар Базел опита да използва изкуствената засада и да спре атаката на Шалке, но Серей Ди според страничния рефер покри Матип, който имаше цялото време на света да реализира, а след това сам изглежда не повярва на решението на рефера.

Така Челси оглави групата с 12 точки, втори е Шалке с 10, а Базел има 8 и заминава за Лига Европа. Аут от Европа остана Стяуа с 3 пункта.

  Сподели
123