Арсенал няма да сгреши в Неапол


И. Ангелов

Арсенал няма да сгреши в Неапол

Наполи - Арсенал
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 11.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Артилеристите са фаворити за излизане от групите на Шампионска лига, и по-конкретно "групата на смъртта", включваща още Наполи, Борусия Дортмунд и Олимпик Марсилия. Ситуацията в групата е сложна и всичко е възможно до последния момент.

Момчетата на Арсен Венгер навлизат в тази среща от върха на групата, но те са наясно, че тежка загуба, акумулирана с победа на Дортмунд над Марсилия, може да донесе и изхвърляне на англичаните от турнира.

Наполи трябва да победи с повече от два гола Арсенал, ако иска да достигне фазата на последните 16 отбора в състезанието. В момента англичани са с 3 точки пред Борусия и Наполи, а дори и равен ще подсигури продължаването напред.

Равен ще е достатъчен и на Наполи, ако германците загубят на гости на Марсилия по същото време. Французите обаче нямат регистрирана точка в турнира до момента. Любопитно е, че при определени резултати и Арсенал може да напусне ШЛ.

Ако Наполи победи Венгер с 3 или повече гола, а Дортмунд триумфира в Марсилия, така трите отбора ще се наредят с по 12 точки, което ще означава поглед към головата разлика в директните сблъсъци между тимовете, и така артилерситите могат да се окажат в сложна ситуация.

Формата на англичани обаче е добра. Лидерът в Англия успя да победи момчетата на Рафаел Бенитес с 2:0 в последния мач между тези отбори, макар той да бе в Лондон. Тогава Месут Йозил и Оливие Жиру вкараха, но от тогава Наполи повиши представянето си.

Италианците спечелиха и двете си домакинства в Шампионска лига този сезон, побеждавайки Борусия с 2:1, а Марсилия с 3:2. Италианците се доказват като добри домакини и в Серия А, където 16 поредни мача тимът нямаше загуба, преди Парма да победи минимално на 23-ти ноември.

Арсенал се класира във фазата на директните елиминации на Шампионска лига в 13 поредни сезона, но ще трябва да подобри играта си от последния мач в Италия, който завърши с погром 4:0 от Милан през 2012-та. 

Венгер започва да се облагодетелства от завръщането на много футболисти от контузия и формата на отделни негови звезди. Джак Уилшър намери реализаторската си форма напоследък и вкара най-бързият за англичанин гол в Шампионска лига, когато реализира срещу Марсилия за 29.56 секунди.

В неделя Арсенал завърши при 1:1 с Евертън, а Венгер трябва да гледа и към срещата с Манчестър Сити 3 дни след Наполи. Бакари Саня и Лукаш Подолски остават под въпрос за срещата утре, а Алекс Окслейд-Чембърлейн остава аут до новата година.

Рафаел Бенитес вероятно ще е без суперзвездата си Марек Хамшик и дълготрайно контузените Камило Сунига и Джандоменико Место.

 

Прогноза: Наполи - Арсенал 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

10 ноември Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
23 ноември Наполи - Парма 0:1 (Серия А)
26 ноември Борусия Дортмунд - Наполи 3:1 (Шампионска лига)
02 декември Лацио - Наполи 2:4 (Серия А)
07 декември Наполи - Удинезе 3:3 (Серия А)

Арсенал:

23 ноември Арсенал - Саутхемптън 2:0 (Висша лига)
26 ноември Арсенал - Марсилия 2:0 (Шампионска лига)
30 ноември Кардиф - Арсенал 0:3 (Висша лига)
04 декември Арсенал - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
08 декември Арсенал - Евертън 1:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Наполи - Арсенал

1 среща
0 победи за Наполи
0 равенства
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 2:0 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148