Челси ще надвие Стяуа


И. Ангелов

Челси ще надвие Стяуа

Челси - Стяуа Букурещ
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 11.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

"Сините" от "Стамфорд Бридж" ще се надяват да си подсигурят първото място в Група Е на Шампионска лига, когато румънците от Стяуа гостуват в Лондон за един мач, в който освен всичко Жозе Моуриньо ще се стреми да се върне на пътя на победата след загубата от Стоук Сити в събота. 

Шампионът от 2012-та година вече си подсигури прогрес преди 2 седмици, макар да загуби с 1:0 от Базел, но победата сега ще гарантира първото място, защото и Шалке 04, и Базел могат да задминат англичаните утре.

Стяуа вече е аут от състезанието, като дори няма шанс да играе в Лига Европа. От петте кръга на груповата фаза в ШЛ този отбор няма нито една победа. Челси е на първо място в групата с точка пред Базел, а ако се окажат с равни точки с швейцарците в последния ден, то "сините" ще са втори поради по-лошите резултати в сблъсъка с Базел. Ако Челси загуби пък, а Шалке спечели, то германците ще оглавят групата, а англичаните пак ще са втори.

В последните 3 кръга в английската Висша лига, в мачовете с участие на Челси се продуцираха 16 гола. В последния случай тимът загуби от Стоук Сити с 3:2, като така Челси за първи път допуска 3 или повече гола в поредни кръгове в Англия от октомври 1999-та година насам.

Отбраната на столичани не показва добра игра откакто Специалния пое състава. 17-те допуснати до момента гола в Англия вече са повече, отколкото Жозе допусна в целия си първи сезон с този отбор през 2004-та.

Междувременно, Стяуа е на поход от 11 мача без загуба във всички турнири. В този период обаче видяхме 6 равенства и нито една победа в месец ноември. 

Откъм състави, Самюел Ето'о успя да се появи от пейката през уикенда за Челси, но Давид Луис и Оскар остават под въпрос за утрешния мач, след като и през уикенда не играха. Андре Шюрле, който вкара и двата гола за Челси срещу Стоук, има проблем в прасеца, а Марко ван Гинкел е дълготрайно аут.

Румънците са без Александру Борцеану, който е наказан, а Лусиан Филип е аут дълготрайно със счупен крак.

 

Прогноза: Челси - Стяуа Букурещ 3:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

23 ноември Уест Хем - Челси 0:3 (Висша лига)
26 ноември Базел - Челси 1:0 (Шампионска лига)
01 декември Челси - Саутхемптън 3:1 (Висша лига)
04 декември Съндърланд - Челси 3:4 (Висша лига)
07 декември Стоук Сити - Челси 3:2 (Висша лига)

Стяуа Букурещ:

23 ноември Пандури - Стяуа Букурещ 1:1 (Лига 1)
26 ноември Стяуа Букурещ - Шалке 04 0:0 (Шампионска лига)
01 декември Стяуа Букурещ - Петролул 1:1 (Лига 1)
05 декември Стяуа Букурещ - Оцелул Галац 2:0 (Купа на Румъния)
08 декември Оцелул Галац - Стяуа Букурещ 1:1 (Лига 1)

Досегашни срещи:
Челси - Стяуа Букурещ

3 срещи
2 победи за Челси
0 равенства
1 победа за Стяуа Букурещ
Голова Разлика: 7:2 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177