Рууни пак блести за Юнайтед, бразилци за Шахтьор


И. Ангелов

Рууни пак блести за Юнайтед, бразилци за Шахтьор

Уейн Рууни вдъхнови Манчестър Юнайтед за нова победа над Байер Леверкузен днес с 5:0, когато англичани гостуваха на "БайАрена". Междувременно бразилският контингент на Шахтьор донецк се разправи с Реал Сосиедад у дома си, като испанците понесоха ново поражение с 4:0 в Група А на Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед изигра уверен мач на гости в Германия днес. Гостите поведоха в 22-ата минута, когато в една контра Рууни бе намерен на левия фланг и центрира по прекрасен начин на втора греда, където непокритият Валенсия просто пласира топката от непосредствена близост до вратаря.

В 30-ата минута Рууни изпълни пряк-свободен удар от левия фланг, центрирайки опасно, а Емир Спахич опита да надиграе Смолинг във въздуха, само за да отиграе кълбото в собствената си мрежа. Домакините опитаха да се върнат в мача през втората част, но англичаните се бранеха добре, като позволиха на своя опонент единствено да нацели гредата в една своя атака. В 65-ата минута Гигс изпълни корнер от дясно, Евра насочи към Рууни с глава, нападателят стреля, вратарят изби и Евънс завърши с гол. Така Рууни оформи третата си асистенция в срещата за 3:0.

В 76-ата минута Кагава изведе Рууни на голова позиция, и той отново подаде и за четвъртия гол на своите, намирайки Смолинг на празна врата. В 88-ата минута Гигс намери Нани по прекрасен начин и португалецът копна фалцово топката над вратаря за 5:0.

Междувременно Шахтьор прие Реал Сосиедад и победи с 2:0. В този мач Луис Адриано откри в 37-ата минута, когато Дъглас Коста изпълни ъглов удар по земя и намери острието за 1:0. Гризман отговори с опасен удар към края на полувремето, но във втората част Шахтьор отново вкара. В 48-ата минута Тейшейра се възползва от нова грешка в отбраната и на практика изхвърли испанците от турнира. В 69-ата минута на този мач Дъглас Коста вкара и трети гол по изключителен начин без подготовка. Коста добави втори гол на сметката си в 87-ата минута, когато завърши една прекрасна атака на своя отбор.

1Manchester UnitedМанчестър Юнайтед - 11т.

2   Shakhtar Donetsk  Шахтьор Донецк - 8

3Bayer 04 LeverkusenБайер 04 Леверкузен - 7

4  Real SociedadРеал Сосиедад - 1

  Сподели
111