Стяуа - Шалке 04: Немците ще се класират за плейофите


Н. Гавазов

Стяуа - Шалке 04: Немците ще се класират за плейофите

Стяуа Букурещ - Шалке 04
Стадион: "Арена Национал", Букурещ
Дата: 26.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Бас Нийхаус (Холандия)


За първи и последен път Стяуа бе по-силен над съперник от Германия в първия кръг на Купата на европейските шампиони през сезон 1957/58, когато победи с 3:1 Борусия Дортмунд. За следващите 56 години румънският гранд няма успех над представител над Бундеслигата. С тази тежка статистика румънците влизат в двубоя, в който могат да загубят всички шансове не само да играят в турнира през пролетта, но и изобщо да продължат участието си в европейските клубни турнири.

Шалке 04 пък има реална възможност още утре вечер да си обезпечи класирането за плейофите в Шампионска лига, като това може да стане само при положение, че "миньорите" спечелят сблъсъка в Букурещ, а в другия мач Базел да загуби от Челси.

Домакините не страдат от отсъстващи заради наказани или контузени футболисти, а през седмицата треньорският щаб на Стяуа даде почивка на някои титуляри. Предполага се, че румънците ще излязат в мача с един нападател и двама опорни полузащитника, като по крилата ще се разположат Попа и Танасе.

Гостите пък са без Хьогер, Хилдебранд, Хунтелаар и Обаси, които са контузени. Пападопулос също няма да играе в мача. Йенс Келер ще заложи на схема 4-2-3-1 с Боатенг начело на атаката, а Дракслер, Майер и Фарфан ще се разположат отзад.

Този мач интригуващ от гледна точка на това, че Шалке 04 разполага с по-качествен състав от този на своя противник, но в същото време немците пристигат без няколко ключови футболисти. Освен това Стяуа е домакин, което също дава някакво предимство на румънците. Вероятно ще станем свидетели на оспорван и равностоен двубой, в който гостите повече ще владеят топката и повече ще атакуват, докато техният противник ще бъде по-прибран и ще търси своя шанс с дълги подавания към нападателите. Логиката сочи, че Шалке би трябвало да победи, но ако крайните защитници на Стяуа успеят да устоят на натиска на немците, не е изключено да станем свидетели и на равенство.

Прогноза за: Стяуа - Шалке 04 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Стяуа Букурещ:

27 октомври Брашов - Стяуа Букурещ 1:2 (Лига 1)
30 октомври Стяуа Букурещ - Поли Тимишоара 2:0 (Купа на Румъния)
02 ноември Корона Брашов - Стяуа Букурещ 1:1 (Лига 1)
06 ноември Базел - Стяуа Букурещ 1:1 (Шампионска лига)
23 ноември Пандури - Стяуа Букурещ 1:1 (Лига 1)

Шалке 04:

26 октомври Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:3 (Бундеслига)
02 ноември Херта - Шалке 04 0:2 (Бундеслига)
06 ноември Челси - Шалке 04 3:0 (Шампионска лига)
09 ноември Шалке 04 - Вердер Бремен 3:1 (Бундеслига)
23 ноември Айнтрахт - Шалке 04 3:3 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Стяуа Букурещ - Шалке 04

3 срещи
0 победи за Стяуа Букурещ
1 равенство
2 победи за Шалке 04
Голова Разлика: 5:1 за Шалке 04

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118