Рамзи носи победа на Арсенал над Борусия (видео)


И. Ангелов

Рамзи носи победа на Арсенал над Борусия (видео)

Арсенал задържа лидерската позиция в супергрупата на Шампионска лига, след като днес победи минимално на гости на Борусия Дортмунд, а отново герой за лондончани бе Арън Рамзи. В другата среща от групата Наполи се представи прекрасно в победата над Марсилия с 3:2.

Първото полувреме в Германия не бе много атрактивно за гледане, с един единствен шанс за гол пред Борусия, а Арсенал дори не бе стрелял по вратата на Вайденфелер. Нещата тепърва ставаха интересни и феновете очакваха втората част.

Дортмунд започна силно второто полувреме, с възможност за гол пред Ройс и Мкхитарян. В 52-ата минута дори Ройс вкара, но голът бе отменен поради засада.

Изненадващо обаче Арсенал поведе в 62-ата минута, когато Йозил бе намерен на десния фланг и центрира за Жиру, който омекоти топката и Рамзи матира Вайденфелер с глава. Още в следващата атака обаче Ройс трябваше да изравни, а само след мигове Рамзи пропусна златен шанс да удвои. Артилеристите се събудиха и организираха още няколко атаки, а видяхме и два спорни момента за дузпа пред всяка врата. Резултатът обаче не се промени повече.

1   Арсенал




9т.
2   Наполи




9т.
3   Борусия Дортмунд




6т.
4   Марсилия




0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
224