Зрелищна победа на Ман Сити над ЦСКА (видео)


И. Ангелов

Зрелищна победа на Ман Сити над ЦСКА (видео)

Манчестър Сити продължава да следва Байерн Мюнхен в четвърта група на Шампионска лига, след като днес победи ЦСКА Москва в Англия с 5:2. Същевременно Байерн гостуваше на Виктория, като успя да победи минимално и да запази лидерската си позиция за момента. И Байерн, и Сити обаче със сигурност вече продължават във фазата на последните 16 отбора.

Още във 2-ата минута Давид Силва бе повален от слабо влизане на Зоран Тошич в наказателното поле, и Серхио Агуеро откри резултата от дузпа. След гола обаче ЦСКА заигра по-силно от своя домакин и създаде няколко опасни положения. Въпреки това в 21-ата минута Агуеро удвои сметката си, като го направи по красив начин.

В 30-ата минута Агуеро асистира и за третото попадение, първо открадвайки топката за контра, а след това завършвайки с прекрасен пас на задна греда, който остави Негредо сам срещу мрежата и 3:0.

В края на първата част Сейду Думбиа надигра домакинската отбрана, измъквайки се от засадата и матирайки Пантилимон.

Началото на втората част бе подобно на първата - в 51-ата минута Яя Туре прехвърли отбраната и намери Насри, който с воле асистира на Негредо за второто му попадение в мача. В 70-ата минута отбраната на Сити отново действа слабо, когато Клиши повали ненужно Думбиа, който вкара и отсъдената дузпа.

В самия край на тази среща Сити добави и нов гол, когато Агуеро почти вкара своя трети гол, но избитият от Акинфеев удар достигна Милнър, който центрира за Негредо и неговият хеттрик - 5:2.

1   Байерн Мюнхен




12т.
2   Манчестър Сити




9
3   ЦСКА Москва




3
4   Виктория Пилзен




0

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
183