Шахтьор ще иска да отмъсти на Леверкузен


И. Ангелов

Шахтьор ще иска да отмъсти на Леверкузен

Шахтьор Донецк - Байер Леверкузен
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 05.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Украинците загубиха с 4:0 в Германия само преди две седмици, но те ще се надяват да върнат кампанията си в Европа на правилните коловози, когато приемат отбора на Сами Хюпия на домашна почва.

Загубата на момчетата на Мирча Луческу на гости на Байер с 4:0 се оказа най-тежкото поражение за Шахтьор в състезанието, а за германците означаваше най-добрата победа, която те са постигали в Шампионска лига.

Така украинците се оказаха на трето място в Група А, 2 точки зад Байер и 3 зад лидера Манчестър Юнайтед. В откриването на групите Шахтьор победи Реал Сосиедад с 2:0, преди да постигне 1:1 с Юнайтед в Украйна. 

В локалната лига Луческу се представя малко под очакванията и е втори в класирането, на 2 точки от Металист. Тима загуби 13 точки в 15-те кръга до момента, което е с 2 повече, отколкото тима загуби през цялата минала кампания.

Освен всичко в тази среща Шахтьор влиза след загуба с 2:0 във Волин. Това поражение прекрати поход от 3 поредни победи в лигата.

За последно "Донбас" домакинства на германски отбор миналия сезон, когато тук гостува финалиста Борусия. Тима на Дортмунд взе само 2:2 в осмина-финалите тук, преди победата с 3:0 в Германия. 

В исторически план Шахтьор е губил само веднъж от германски отбор тук, докато Леверкузен има 2 победи и 3 загуби в гостуванията си в Украйна. 

Последната визита на Байер тук бе в миналогодишната Лига Европа, когато в групите Металист победи с 2:0 германците. 2 години преди този мач пък срещу същия опонент Леверкузен постигна успех с 4:0. 

Сами Хюпия започна кампанията си със загуба от Манчестър Юнайтед с 4:2, преди да победи Реал Сосиедад с 2:1 и след това да приеме Шахтьор. Ако Байер победи утре, това ще означава 3 победи в кампанията на Шампионска лига - нещо невиждано в тима от 2002-ра. Подобно на своя опонент обаче, германците влизат в мача след загуба в домашната Бундеслига - с 1:0 от Айнтрахт Брауншвайг. 

Това бе само втората загуба за сезона, което постави Байер на третата позиция след 11 кръга, на 4 точки от лидера Байерн Мюнхен. В съботната среща почивка получи Щефан Кислинг, който е топ-реализатор на тима. Емир Спахич пък се контузи непосредствено преди онзи мач и може би сега отново ще липсва. 

Левин Озтунали се завърна на тренировки след проблеми в глезена, а Щефан Райнарц пропусна последните 3 мача с травма. 

За Шахтьор, Уелингтон дебютира в победата с 4:0 над Зория в края на октомври, след като претърпя операция през август, но той не бе включен в състава за този мач.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Байер Леверкузен 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

19 октомври Иличивец - Шахтьор Донецк 1:3 (Висша лига)
23 октомври Байер Леверкузен - Шахтьор Донецк 4:0 (Шампионска лига)
26 октомври Шахтьор Донецк - Зоря Луганск 4:0 (Висша лига)
29 октомври Миколайв - Шахтьор Донецк 0:3 (Купа на Украйна)
01 ноември Волин - Шахтьор Донецк 2:0 (Висша лига) 

Байер Леверкузен:

05 октомври Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
18 октомври Хофенхайм - Байер Леверкузен 1:2 (Бундеслига)
23 октомври Байер Леверкузен - Шахтьор Донецк 4:0 (Шампионска лига)
26 октомври Байер Леверкузен - Аугсбург 2:1 (Бундеслига)
02 ноември Брауншвайг - Байер Леверкузен 1:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:
Шахтьор Донецк - Байер Леверкузен

1 среща
0 победи за Шахтьор Донецк
0 равенства
1 победа за Байер Леверкузен
Голова Разлика: 4:0 за Байер Леверкузен

Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 2.10
Равен - 3.50
Байер Леверкузен - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126