Джоунс: Започваме да набираме скорост


Н. Гавазов

Джоунс: Започваме да набираме скорост

Фил Джоунс смята, че футболистите на Манчестър Юнайтед са напълно готови да продължат успешната си серия след четирите поредни победи във всички турнири. Както е известно, шампионите се наложиха над Стоук Сити и Фулъм във Висшата лига на Англия, класираха се за петия кръг на Купата на Лигата благодарение на разгрома над Нприч с 4:0, а също така спечелиха три ценни точки в Шампионска лига, побеждавайки Реал Сосиедад на "Олд Трарфорд".

В понеделник колективът на Дейвид Мойс излетя за Испания, където ще се изправи срещу "бяло-сините" в мач от четвъртия кръг на най-престижния европейски клубен турнир. Евентуална победа в тази среща на практика ще изпрати Юнайтед в следващия етап на състезанието.

"Преди месец ни говореха, че ние е необходима добра серия във Висшата лига, за да съберем точки. Освен това, имахме нужда от успехи в Купата на Лигата и Шампионска лига. Постепенно започваме да набираме скорост и се надяваме, че в двубоя от Шампионска лига във вторник тази тенденция ще се запази. Победата ще укрепи позициите ни, поради това трябва да кажа, че сме тук, за да надделеем над съперника си", заяви Джоунс.

"Червените дяволи" пристигнаха в Испания, оставяйки зад гърба си впечатляваща победа с 3:1 като гост на Фулъм, в мач, в който Уейн Руунини Ван Перси нокаутираха съперника само за 20 минути. Фил не пропусна да отбележи играта на двамата нападатели.

"Сами видяхте как играха през първото полувреме. Блестящо го направиха и за противника бе невъзможно да ги спре. Това още един път доказва, че те наистина са играчи от висока класа. Головете бяха неизбежни. Отбелязахме три попадения и се надявам, че и занапред ще създаваме опасни положения пред противника", завърши англичанинът.

 

  Сподели
107