Юнайтед се цели в лидерската позиция на Група А


И. Ангелов

Юнайтед се цели в лидерската позиция на Група А

Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 23.10.2013г.
Час: 21:45

Шампионът от Висшата лига на Англия взе само две победи в последните си шест мача във всички турнири, но една победа в това домакинство срещу Реал Сосиедад ще задържи тима на първо място в Група А на Шампионска лига.

Откакто Дейвид Мойс пое Манчестър Юнайтед, неговият отбор направи най-лошия старт във Висшата лига от 1989-та година. Въпреки лошата форма в локалното първенство обаче, Юнайтед се представя стабилно в Европа, след победа с 4:2 над Байер Леверкузен и един разочароващ равен с Шахтьор на гости, където в голяма порция от мача Юнайтед водеше в резултата.

Уейн Рууни вкара срещу Леверкузен и това го направи топ-реализаторът в Шампионска лига от Великобритания с неговите 29 попадения. 

Юнайтед загуби последните си две домакинства срещу испански отбори - загуба от Реал Мадрид в осмина-финалите на Шампионска лига в последния сезон, а преди това загуба от Атлетик Билбао в Лига Европа в сезон 2011-12.

Том Клевърли и Рио Фърдинанд пропуснаха последната среща на "червените дяволи" - срещу Саутхемптън, и сега са поставени под въпрос. Други проблеми в състава не са обявени, като дори стана ясно, че Дарън Флетчър се е появил на тренировки с групата на отбора.

Реал Сосиедад регистрира жизненоважна победа с 2:1 над Валенсия в послендия си мач и така прекрати негативната си поредица от 8 мача без победа във всички турнири. Този резултат повдигна тима до 11-ата позиция в Ла Лига и френският нападател на тима - Антоан Гризман, изглежда намира формата си.

До момента Реал загуби и двата си мача в Шампионска лига, като тази от Леверкузен с 2:1 бе доста драматична, след като в онзи мач Йенс Хегелер вкара в добавеното време от пряк-свободен удар. 

За състава на гостите в този мач се завръща Шаби Прието, като единствен контузен дълготрайно за тима остава Естебан Гранеро, който е под наем в състава от английския КПР. 

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

25 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
28 септември Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 1:2 (Висша лига)
02 октомври Шахтьор Донецк - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
05 октомври Съндърланд - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
19 октомври Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)

Реал Сосиедад:

24 септември Барселона - Реал Сосеидад 4:1 (Примера)
28 септември Реал Сосиедад - Севиля 1:1 (Примера)
02 октомври Байер Леверкузен - Реал Сосиедад 2:1 (Шампионска лига)
05 октомври Райо Валекано - Реал Сосиедад 1:0 (Примера)
19 октомври Валенсия - Реал Сосиедад 1:2 (Примера)

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад
НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.45
Равен - 4.33
Реал Сосиедад - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151