Байер ще задържи прекрасен домашен рекорд с Шахтьор


И. Ангелов

Байер ще задържи прекрасен домашен рекорд с Шахтьор

Байер Леверкузен - Шахтьор Донецк
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 23.10.2013г.
Час: 21:45

Домакинската форма на Байер е подложена на нов сложен тест, когато тук ще гостува Шахтьор Донецк, който не е побеждаван в последните си 7 срещи във всички турнири. Отборът от Бундеслигата обаче може да се похвали с победи в последните 7 мача на "БайАрена".

Леверкузен направи своя най-добър старт в историята в Бундеслигата този сезон, събирайки 7 победи в първите 9 кръга. Тази прекрасна форма донесе третата позиция в класирането, само на точка зад лидера Байерн Мюнхен

Последната победа обаче бе обект на много интерес от медиите, защото Щефан Кислинг вкара гол с глава през страничната мрежа на вратата на Хофенхайм - гол, който донесе победа с 2:1. От ощетения отбор настояха за преиграване, но това е крайно невероятно. Сами Хюпия обаче поднесе официално своите извинения след срещата.

Всичко около този мач отне от вниманието над крилото Сидни Сам, който изглежда невероятно тази година. Сам има 10 гола в 14-те мача този сезон, 7 от тях в Бундеслигата. 

Леверкузен победи в последната си европейска среща - с Реал Сосиедад, 2:1. Това стана благодарение на изключителен гол в добавеното време от Йенс Хегелер от пряк-свободен удар, което се оказа и гол номер 100 за тима в Шампионска лига.

Що се отнася до състава - Ларс Бендер е под въпрос с травма в бедрото, но крилото от Южна Корея Сон Хьонг-Мин може да заеме мястото му след като остана неизползвана резерва срещу Хофенхайм.

Шахтьор пък е на върха в първа група на Шампионска лига с 4 точки от двата кръга до момента. Отборът идва в този мач след 7 поредни срещи във всички турнири без загуба. 

Украинците вкараха 10 гола в последните си два мача в локалната лига, като аржентинското острие на тима Факундо Ферейра вкара хеттрик в погрома над Арсенал Киев наскоро. 

Шахтьор е на втора позиция в класирането, като в последните 10 години тима спечели лигата на Украйна 7 пъти. В последните 2 сезона видяхме и продължаване след групите на Шампионска лига. 

Това доведе до интерес към играчите от много европейски клубове, и така бяха загубени имена като Фернандиньо, Хенрих Мкхритарян и Вилиан. Луис Адриано, Алекс Тейшейра и Дъглас Коща обаче останаха да играят за Мирча Луческу.

Новите попълнения - Фред и Бернард, които пристигнаха от бразилската Серия А за повече от 40 милиона евро, се интегрираха добре в състава. След скорошното равенство с Манчестър Юнайтед в Европа, със сигурност тима е в настроение за нов двубой.

Прогноза: Байер Леверкузен - Шахтьор 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Байер Леверкузен:

24 септември Арминия Билефелд - Байер Леверкузен 0:2 (Купа на Германия)
28 септември Байер Леверкузен - Хановер 96 2:0 (Бундеслига)
02 октомври Байер Леверкузен - Реал Сосиедад 2:1 (Шампионска лига)
05 октомври Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
18 октомври Хофенхайм - Байер Леверкузен 1:2 (Бундеслига)

Шахтьор Донецк:

28 септември Металург Донецк - Шахтьор Донецк 2:2 (Висша лига)
02 октомври Шахтьор Донецк - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
05 октомври Шахтьор Донецк - Арсенал Киев 7:0 (Висша лига)
11 октомври Шахтьор Донецк - Стяуа Букурещ 4:1 (Приятелска среща)
19 октомври Иличивец - Шахтьор Донецк 1:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Байер Леверкузен - Шахтьор Донецк

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.72
Равен - 3.75
Шахтьор Донецк - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125