Базел пропусна шанса да достигне Шалке и Челси (видео)


И. Ангелов

Базел пропусна шанса да достигне Шалке и Челси (видео)

След победите на Челси над Шалке 04 и на Базел над Стяуа днес Група Е се оказа сред най-интересните в Шампионска лига. Победата на Челси с 3:0 в Германия означава, че англичаните събират 6 точки, колкото имаха и германците преди този мач, а в последния момент Базел пропусна да вземе победа от Стяуа, което лиши тима от втората позиция, която сега ще принадлежи на Шалке.

В тази интересна за гледане среща, домакините от Стяуа отстъпваха в играта, но организираха опасни контра-атаки, с които достигаха до чисти ситуации пред противниковата врата. Многото атаки в първата част обаче достигнаха своя апогей в 40-ата минута, когато Щокер нацели гредата за гостите.

Попадение видяхме чак рано във втората част, когато Марсело Диас откри. Вината бе в бранителя на Стяуа Левтолевици, който загуби топката срещу Щрелер, а нападателят намери Диас за неговия фалцов удар покрай Татарусану.

Бранителят пропусна чудесна възможност да се реабилитира малко по-късно в срещата, но и след още няколко шанса все пак домакините стигнаха до изравнителен гол. Това стана в 88-ата минута, когато Адриан Попа задмина Восер по десния фланг и центрира за Мартинс в наказателното, а той вкара с воле от близо.

 

1   Челси




6т.
2   Шалке 04




6т.
3   Базел




4т.
4   Стяуа




1т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
123