Бенфика - Олимпиакос: Равностоен мач


Н. Гавазов

Бенфика - Олимпиакос: Равностоен мач

Бенфика - Олимпиакос
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 23.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия:

Бенфика и Олимпиакос се срещат в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. С оглед на досегашното представяне на отборите в този квартет, по всичко изглежда, че ПСЖ няма да има проблеми с първото място, а Андерлехт вече показа, че значително отстъпва на останалите тимове. Това означава, че мачът утре на "Да Луиш" ще е за второто място в групата.

Бенфика победи на старта Андерлехт с 2:0, но след това загуби гостуването си на ПСЖ с 0:3. По този начин португалците събраха три точки, като и в двата мача "орлите" не убедиха с играта. Във вътрешния шампионат Бенфика допусна загуба и две равенства, което доведе до изоставане от лидера Порто на цели пет точки и трето място в таблицата за класиране.

Олимпиакос започна кампанията си с домакинско поражение срещу ПСЖ. Ако трябва да бъдем по-точни обаче, резултатът 1:4 не отразява напълно случилото се в гръцката столица. Олимпиакос проведе едно достойно първо полувреме, а три от четирите гола на французите дойдоха след изпълнение на корнери. Пътуването до Белгия както се очакваше протече леко - гърците пометоха с 3:0 местния Андерлехт и както утрешния си съперник имат в своя актив три точки. Във вътрешния шампионат след осем мача Олимпиакос е лидер, допускайки само едно равенство.

Бенфика ще бъде без контузените Едуардо Силва и Силвио, под съмнение е участието на Родриго, Маркович и Сюлемайни. Това означава, че най-вероятно Гайтан ще играе отляво, ако разбира се, схемата на игра е традиционната 4-3-3.

В последния мач на Олимпиакос през уикенда не играха Бонг, Холебас и Машадо. Не е изключено утре те да не се появят. Ако това се случи, на практика целият ляв фланг на гостите ще бъде оголен. Иначе, атаката ще се води от Митроглу, който оформи хетррик срещу Андерлехт, а схемата на игра ще е 4-2-3-1.

Предполага се, че мачът ще бъде динамичен и равностоен, като и двата отбора ще имат своите шансове. Домакините трябва много да внимават по отношение на Миотроглу, който вкара седем гола в последните си три мача. Ако нападателят бъде спрян, тогава шансовете на "орлите" за успех ще се увеличат. Обратното означава загуба на точки за португалците, което ще е убийствено за тях.

Прогноза за: Бенфика - Олимпиакос 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

22 септември Витория Гимараеш - Бенфика 0:1 (Суперлига)
28 септември Бенфика - Белененсеш 1:1 (Суперлига)
02 октомври ПСЖ - Бенфика 3:0 (Шампионска лига)
06 октомври Ещорил - Бенфика 1:2 (Суперлига)
19 октомври Кинфаес - Бенфика 0:1 (Купа на Португалия)

Олимпиакос:

25 септември Олимпиакос - Фокикос 5:1 (Купа на Гърция)
28 септември Паниониос - Олимпиакос 0:2 (Суперлига)
02 октомври Андерлехт - Олимпиакос 0:3 (Шампионска лига)
06 октомври Олимпиакос - Верия 6:0 (Суперлига)
19 октомври Платаниас - Олимпиакос 1:4 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Бенфика - Олимпиакос

5 срещи
3 победи за Бенфика
0 равенства
2 победи за Олимпиакос
Голова Разлика: 6:6


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.72
Равен - 3.75
Олимпиакос - 4.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
103