Леверкузен успя да победи Сосиедад (видео)


И. Ангелов

Леверкузен успя да победи Сосиедад (видео)

Байер Леверкузен успя да вземе първите си точки в Група А на Шампионска лига, когато днес успя да се разправи с Реал Сосиедад в Германия с 2:1. Гостите се намират в много лоша форма и това бе видно и днес, когато обаче бяха победени нещастно с гол в добавеното време на мача.

Леверкузен бе по-активният отбор днес, като Ролфес често опитваше изстрели от далеч. Един такъв бе най-доброто положение до 25-ата минута, след като рикушира в Сам, но Браво успя да спаси гостите. В корнера от тази ситуация Кислинг бе близо до гол. В края на първата част пък Сосиедад успя да организира няколко опасни атаки, най-вече чрез Карлос Вела.

В 45-ата минута Байер получи шанс да изиграе статично положение. Сам центрира в наказателното и Ролфес надскочи всички за удар към Браво, който бе избит, но топката попадна отново в халфа, който вкара.

В началото на втората част Хилбърт повали Вела в наказателното поле и бившият играч на Арсенал застана зад бялата точка, като не успя да вкара първоначално, но добави избития си удар за 1:1. В 63-ата минута Ролфес бе близо до нов гол от средна дистанция.

Трябваше да се стигне до 92-ата минута обаче за победното попадение, когато Йенс Хегелер стреля от пряк-свободен удар по изключителен начин, фалцирайки топката в ъгъла на вратата. Голът бе подобаващ за номер 100 на Байер в Шампионска лига.

 

Manchester UnitedМанчестър Юнайтед 4т.

Shakhtar DonetskШахтьор Донецк 4т.

Bayer 04 LeverkusenБайер 04 Леверкузен 3т.

Real Sociedad Реал Сосиедад 0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
155