Базел и Шалке в битка за върха в седма група


И. Ангелов

Базел и Шалке в битка за върха в седма група

Базел - Шалке 04
Стадион: "Сейнт Якоб-Парк", Базел
Дата: 01.10.2013г.
Час: 21:45

Базел измъкна донякъде шокираща победа в първия от мачовете в груповата фаза на Шампионска лига, когато победи Челси, а сега тима приема състава на Гелзенкирхен в битка за първото място в седма група.

Швейцарските домакини показват прекрасна форма напоследък, след като в 10 поредни мача във всички турнири тимът няма загуба, като в тези мачове се включва и важната победа над Челси на "Стамфорд Бридж" в Лондон.

Шалке също победи в първия мач в групата. Това стана срещу Стяуа с 3:0 в Германия, но през уикенда тима направи резултатно равенство 3:3 с Хофенхайм в домашната Бундеслига. Тима не впечатлява с дефанзивните си действия в последно време, след като допусна 16 гола в първите 7 мача. 4 от тези голове дойдоха в загубата с 4:0 от Байерн Мюнхен на 21 септември, което се оказа най-лошата загуба на Шалке от 32 години.

Йенс Келер може да се успокои с факта, че Шалке има само 1 загуба в последните 11 мача на гости в Европа, като миналата година германците нямаха загуба на гости в Европа - 2 победи и 2 равни.

Базел бе на поход от 6 победи преди съботното равенство 2:2 със Сион. Освен лошия резултат състава загуби и един от опитните бранители заради контузия - Фабиан Шар. Проблемът му не се оказа сериозен, но той все пак е под въпрос. Добрите новини в тима са завръщането на Матиас Делгадо и Толан Шака, а има шанс в игра тук да видим и Джофри Серей Дие, и Арлинд Айети.

Шалке има своите проблеми. Клаас-Ян Хунтелаар, Кирякос Пападопулос и Кристиан Фухс са аут със сигурност, а Ралф Фаарман и Джулиан Дракслер са под въпрос с малки травми. Според информации от Германия пък халфът Джърмейн Джоунс е наказан от клуба заради лошата си форма.

Прогноза: Базел - Шалке 04 2:1

Коефициенти от bet365:
Базел - 2.60
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.87

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167