Шахтьор с уверена победа в Сосиедад (видео)


И. Ангелов

Шахтьор с уверена победа в Сосиедад (видео)

Реал Сосиедад бе наказан от съдбата за грешките си пред противниковата врата, когато днес в мач от Група А на Шампионска лига Шахтьор гостуваше в Испания, и успя да вземе победа с 2:0, благодарение на две попадения от Алекс Тейшейра. Домакините имаха няколко изключителни възможности за гол, но Шахтьор се държа и след това блесна класата на Тейшейра.

Карлос Вела пропусна най-доброто положение за домакинтие в първата част, когато достигна една дълга топка и опита прехвърлящ удар, но след рикушет топката мина с много малко встрани. 5 минути преди края Срна повали Прието в наказателното поле на Шахтьор безнаказано, но положението остана доста спорно.

През втората част гостите промениха стратегията си и се възползваха от малкото си шансове. Сосиедад започна силно с положение пред Сеферович. В 65-ата минута Шахтьор поведе след една контра, когато Тейшейра се оказа на върха на атаката и завърши подаването от Дъглас Коща.

Последва отменен гол за Реал, след което Тейшейра добави към нещастието на домакините. Той навлезе по диагонала от ляво и фалцира топката през Клаудио Браво.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127