Порто ще се справи във Виена


И. Ангелов

Порто ще се справи във Виена

Аустрия Виена - Порто
Стадион: "Ернст Хапел", Виена
Дата: 18.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Аустрия Виена започва дебюта си в Шампионска лига с домакинство, но пък това става срещу бишв европейски шампион в лицето на Порто. Отборът на Виена за първи път играе в сегашния формат на турнира, макар да бе полу-финалист в Европейската купа през далечната 1979-та.

Отборът играе редовно в Лига Европа и неговият предшественик Купата на УЕФА, като последно тези отбори се срещнаха там, когато през 2002-ра година Жозе Моуриньо със Специалния си Порто победи Аустрия на 2 пъти.

Тима на Ненад Бьелица успя да прогресира в квалификациите за груповата фаза с победи над Хафнарфьордур от Исландия и неочакван триумф срещу Динамо Загреб с 4:3 на агрегат с драматичен гол в края на втората среща.

Виена спечели австрийската Бундеслига в последната кампания за първи път от 2005-06 година и очевидно това е един отбор във възход. Понастоящем обаче отборът се намира на 5-та позиция в класирането за новия сезон след 8 изиграни кръга и не показва най-добрата си форма. Тимът влиза в този мач след 2 загуби и равен във всички състезания.

Порто, в пълен контраст, идва в гостуването с 4 поредни победи в 4-те кръга на португалската лига. Отборът на Пауло Фонсека се завръща на един исторически стадион, където спечели първата си европейска титла през 1987-ма, побеждавайки Байерн Мюнхен с 2:1.

Под ръководството на Фонсека Порто се готви за своята 18-та кампания в Шампионска лига, което е изравняване на постижението на Реал Мадрид и Барселона, а само Манчестър Юнайтед е по-постоянен в участията си тук - 19. 

Ръководството на португалците обаче позволи на важни имена да напуснат състава в летния трансферен прозорец. Жоао Мутиньо и Джеймс Родригес напуснаха в посока Лига 1 и Монако за общо 70 милиона евро, като с тези средства бяха привлечени Ектор Ерера, Диего Рейес и най-забележителният до момента - Хуан Кинтеро. 

В пресконференцията преди тази среща Пауло Фонсека обяви категорично, че ще вземе трите точки във Виена, а разликата в класите на съставите подкрепя неговата увереност.

Прогноза: Аустрия Виена - Порто 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Аустрия Виена:

21 август Динамо Загреб - Аустрия Виена 0:2 (Шампионска лига)
24 август Волфсбергер - Аустрия Виена 1:4 (Бундеслига)
27 август Аустрия Виена - Динамо Загреб 2:3 (Шампионска лига)
31 август Аустрия Виена - Вакер Инсбрук 1:1 (Бундеслига)
14 септември Аустрия Виена - Грьодих 2:3 (Бундеслига) 

Порто:

10 август Порто - Витория Гимараеш 3:0 (Суперкупа на Португалия)
18 август Витория Сетубал - Порто 1:3 (Суперлига)
25 август Порто - Маритимо 3:0 (Суперлига)
01 септември Пасош Ферейра - Порто 0:1 (Суперлига)
14 септември Порто - Жил Висенте 2:0 (Суперлига)

Досегашни срещи:

Аустрия Виена - Порто

2 срещи
0 победи за Аустрия Виена
0 равенства
2 победи за Порто
Голова Разлика: 3:0 за Порто

Коефициенти от bet365:

Аустрия Виена - 8.00
Равен - 4.33
Порто - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130