Арсенал ще започне с победа в групата на смъртта


И. Ангелов

Арсенал ще започне с победа в групата на смъртта

Марсилия - Арсенал
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 18.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуернса (Португалия)

В група, съдържаща още Наполи и Борусия Дортмунд, вече е ясно, че всеки от двубоите тук ще изисква максимум усилие от всички отбори за победата. Артилеристите на Арсен Венгер осъзнават колко ценен ще е един успех на "Велодром" в началото като стимул за идните трудни срещи. Целта за англичани никога не е била по-ниска от продължаване след групите, но виждаме една група без ясно определени фаворити.

Арсенал се класира през групите на Шампионска лига в последните 13 сезона, като достигна финал в състезанието през сезон 2005-06 и полу-финал в 2008-09.

Венгер ще заложи на опита в своя състав за продължаването напред, а с добавката на Месут Йозил в трансферния прозорец, шансовете на Арсенал се увеличиха. След дебюта си във Висшата лига, отбелязан с асистенция, сега отново се очаква германецът да е основният плеймейкър на тима. Отговорността бързо пада на неговите плещи, след като няколко контузии на ключови играчи донякъде наложиха това.

Алекс Окслейд-Чембърлейн има проблеми с коляното, както и Абу Диаби, а Санти Касорла в глезена. Микел Артета има травма в бедрото, както и Лукаш Подолски. Очаква се тима да не разчита и на Яя Саного и Томаш Росицки поради травми. 

Под въпрос е човекът във форма за Арсенал - Оливие Жиру. Той бе заменен в победата над Съндърланд с 3:1 с оплаквания в коляното, а в този мач той вкара и асистира. От началото на кампанията Жиру вкара във всичките 4 мача, в които взе участие за артилеристите, а загубата му ще е голям удар.

В контраст, Марсилия има напълно здрав състав с изключение на централния бранител Сюлеймани Диауара. Французите ще заложат на възможно най-силния си състав и ще разчитат на своята публика да помогне в опита за победа над именития съперник.

Последното представяне на тима в Европа бе разочароващо. Момчетата на Ели Бауп бяха изхвърлени от груповата фаза на Лига Европа

В последното си гостуване на "Велодром" пък (2011-та), Арсенал взе минимална победа благодарение на гол от Аарън Рамзи, който се разписа на 2 пъти в последния мач на англичани и понастоящем показва най-добрия си футбол.

В домашната Лига 1 Марсилия започна стабилно, загуби само в 1 от 5-те изиграни кръга, а нападателите Димитри Пайе и Андре-Пиер Жиняк вкараха 6 гола помежду си и има шанс да се окажат твърде голям залък за неубедителната отбрана на Арсенал напоследък.

Прогноза: Марсилия - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Марсилия:

11 август Гингам - Марсилия 1:3 (Лига 1)
17 август Марсилия - Евиан 2:0 (Лига 1)
24 август Валансиен - Марсилия 0:1 (Лига 1)
01 септември Марсилия - Монако 1:2 (Лига 1)
14 септември Тулуза - Марсилия 1:1 (Лига 1)

Арсенал:

21 август Фенербахче - Арсенал 0:3 (Шампионска лига)
24 август Фулъм - Арсенал 1:3 (Висша лига)
27 август Арсенал - Фенербахче 2:0 (Шампионска лига)
01 септември Арсенал - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
14 септември Съндърланд - Арсенал 1:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Марсилия - Арсенал

2 срещи
0 победи за Марсилия
1 равенство
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 1:0 за Арсенал

Коефициенти от bet365:

Марсилия - 3.00
Равен - 3.40
Арсенал - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167