Олимпиакос - ПСЖ: Труден мач за двата отбора


Н. Гавазов

Олимпиакос - ПСЖ: Труден мач за двата отбора

Олимпиакос - ПСЖ
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 17.09.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Шампионът на Гърция приема първенеца на Франция в първи кръг на най-престижния европейски клубен турнир. И двата съперника все още нямат загуби през тазгодишната си кампания. Олимпиакос спечели всичките си четири мача в гръцката Супер Лига, при това с голова разлика 12:1. В момента атиняните са едноличен лидер в класирането на шампионата на южната ни съседка, с три точки пред ПАОК и Калони.

Пари Сен Жермен не стартира толкова добре, както утрешния си съперник. Парижани завършиха 1:1 като гост на Монпелие, а след това повториха същия резултат при домакинството на скромния Аячо. Постепенно отборът на Лоран Блан започна да набира скорост и записа три поредни победи, последната при гостуването на Бордо този уикенд, в мач, в който ПСЖ показа много класа и положи много усилия, за да прекърши съперника си.

Олимпиакос не страда от контузени или наказани играчи. Интересното около гърците е това, че от миналогодишния отбор останаха само 8 футболисти. Две от познатите имена - Хавиер Савиола и Владими Вайс ще играят в предни позиции. Друг интересен играч е защитникът Гаетан Бонг, който пристигна от Валансиен през лятото. Той ще застане на левия край на отбраната на домакините.

За Пари Сен Жермен няма да играят Хавиер Пасторе и Жереми Менес. Вероятно Езекиел Лавеци ще се завърне в отбора след като не игра срещу Бордо в петък вечер. Това означава, че Блан ще заложи на схема 4-3-3 с Мота в средата на терена.

Пари Сен Жермен е още по-силен от миналата година, след като направи значителни инвестиции през лятото. Логиката сочи, че французите би трябвало да победят, но не са малко отборите, чиито сметки тук са излизали криви. В последните си пет мача на родна земя в Шампионска лига Олимпиакос има две победи над Арсенал, една над Борусия Дортмунд и една над действащия шампион на Франция Монпелие. Разбира се, ще споменем също така, че преди това гърците имат поражения от Бордо и Марсилия.

При всички положения няма да бъде лесно и на двата отбора, но това е един мач, в който спокойно може да се потърси знак "Х" като елемент на изненадата. Защо пък домакините с подкрепата на трибуните, своя ентусиазъм и малко повече късмет да не вземат точката?

Прогноза за: Олимпиакос - ПСЖ 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

07 август Олимпиакос - Андерлехт 1:0 (Приятелска среща)
19 август Калони - Олимпиакос 0:1 (Суперлига)
25 август Олимпиакос - Атромитос 2:1 (Суперлига)
01 септември Левадиакос - Олимпиакос 0:5 (Суперлига)
14 септември Олимпиакос - Ксанти 4:0 (Суперлига)

ПСЖ:

09 август Монпелие - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
18 август ПСЖ - Аячо 1:1 (Лига 1)
25 август Нант - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
31 август ПСЖ - Гингам 2:0 (Лига 1)
13 септември Бордо - ПСЖ 0:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - ПСЖ

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 4.00
Равен - 3.40
ПСЖ - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266