Зенит в Шампионска лига след нови 4 гола (видео)


И. Ангелов

Зенит в Шампионска лига след нови 4 гола (видео)

Зенит Санкт Петербург отново победи Пачос Ферейра, като подобно на гостуването в Португалия, резултатът в Русия е 4:2. Така след агрегат от 8:3 руснаците ще се появят отново в най-комерсиалния турнир - Шампионска лига. За разлика от миналата среща, когато Широков вкара хеттрик, днес Дани бе герой със своите 2 попадения.

Това бяха първите 2 гола в мача. За първото попадение Дани получи подаване от фланга на границата на наказателното поле, финтира бранител и матира вратаря на португалците. Това стана в 29-ата минута.

В 48-ата дойде и второто попадение на Дани. То бе изключително красиво. Дани получи топката в центъра на терена и подаде към предната линия на свой съотборник, застанал в засада. Човекът в атака не тръгна към топката, но това не направи и отбраната на гостите, затова Дани спринтира, взе топката от собственото си подаване и от извън наказателното поле по прекрасен начин прехвърли вратаря. В 66-ата минута гол добави и Алекс Бухаров, след което руснаците се отпуснаха.

Така Мануел Хосе върна попадение за Ферейра. Последва нов краткотраен натиск на домакините, завършил с гол от дузпа на Андрей Аршавин. В края на срещата Карлао вкара ново попадение за Пачос, но всичко отдавна бе решено.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
125