Байерн унижи Барса и на Камп Ноу (видео)


И. Ангелов

Байерн унижи Барса и на Камп Ноу (видео)

Класата на Байерн Мюнхен отново се оказа прекалено висока за възпитаниците на Тито Виланова, и след като в Германия каталунците отнесоха пердах с 4 безответни гола, сега бяха унижени с нови 3, единият от които бе автогол на безпомощния Жерар Пике, който се представяше на най-високо ниво за домакините днес.

Първото полувреме Барса започна с нов тип игра, който включваше чести центрирания, но това не подейства. Въпреки това Виланова не промени нищо в хода на мача, когато явно Байерн постепенно овладяваше инициативата. Каталунците нямаха нито едно сносно положение освен един удар на Шави далеч над вратата от непосредствена близост. Робен тероризираше домакините с непрестанните си набези и удари, но Пике и компания удържаха.

Всичко обаче се срина във втората част, когато Байерн вкара цели 3 гола. Още в 48-ата минута Алаба Асистира на Робен за красив гол. Така голмайсторът стана първият холандец, вкарал гол на "Камп Ноу" от Филип Коку през 1997-ма. Голът съкруши Барселона и играта им рухна, а Байерн се възползва.

В 72-ата минута след центриране на Рибери, Жерар Пике си вкара автогол с опит да изчисти топката, а в 76-ата минута Рибери намери Мюлер за третото попадение с глава. Барселона напуска състезанието с агрегат от 7:0, и заслужено тази година финалът ще е изцяло германски.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154