Ювентус - Байерн Мюнхен: Пред планината


Н. Гавазов

Ювентус - Байерн Мюнхен: Пред планината

Ювентус - Байерн Мюнхен
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 10.04.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Ювентус посреща Байерн Мюнхен в среща-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига и след дефицита от два гола на "Алианц Арена" "бианконерите" са изправени пред огромна планина - те трябва да отбележат три "чисти" гола на своя противник, ако искат да продължат в следващия етап на турнира. Последният отбор, който три пъти изпрати топката в мрежата на мюнхенци е Интер на 15 март 2011 година, а за последно Байерн не успя да вкара гол и загуби с три и повече гола разлика на 8 април 2009 година срещу Барселона.

От последната среща между Ювентус и Байерн измина седмица. За това време "Старата дама" успя да направи още една крачка към титлата в Италия, побеждавайки Пескара с 2:1. Успехът дойде много трудно, като и трите попадения паднаха в последните 20 минути на мача, в който беше очевидно, че мислите на "бианконерите" са заети с предстоящия важен двубой от Шампионска лига. Така седем кръга преди края на шампионата в Серия А Ювентус успя да запази преднината си пред Наполи на девет точки.

Байерн Мюнхен също изигра един мач през уикенда. Голът на Швайнщайгер в 52-та минута на срещата на негостоприемния "Комерцбанк-Арена" не само донесе успеха на баварците в този мач, но и титлата за колектива на Юп Хайнкес, който постави рекорд - никога в 50-годишната история на Бундеслигата шампионът не е ставал известен преди първата половина на април.

През уикенда Конте даде почивка на някои от титулярите си, така че утре ще очакваме завръщането на Бардзали, Пирло, Киелини и Буфон в титулярния състав. Наставникът на Юве обаче няма да може да разчита на две от водещите си фигури - Лихтщайнер и Видал, които са наказани. Извън състава остават също така контузените Себастиан Джовинко, Никола Анелка, Симоне Пепе и Никлас Бендтнер. Добрата новина от тази вечер е завръщането на Касерас, който бе приет в болница след автомобилна катастрофа на 18 март.

Относно подреждането на отбора за утрешния мач, предполага се, че този път Конте ще започне мача с Асамоа на левия фланг на полузащитата, което означава, че Пелусо отива на пейката. Почти сигурно Погба също ще намери място сред титулярите. Относно Маркизио - той по-скоро ще играе в средата на терена, отколкото зад двамата нападатели (при схема 3-5-2) и почти сигурно зад единия нападател при схема 3-5-1-1. Атаката ще се води от Вучинич и Куялиарела, но не е изключено Матри да започне вместо Фабио - това ще е лично решение на Конте.

Байерн Мюнхен пристигна в Торино без Тони Кроос, който получи контузия на адукторите и е аут до края на сезона, а също така и без дългосрочно отсъстващия Холгер Бадщубер,чиято липса няма да се отрази на отбора. Хави Мартинес се завръща след изтърпяване на наказанието си, заради което не игра в първия мач. Схемата на игра на германците ще е традиционната 4-2-3-1, като Швайнщайгер и Мартинес ще оформят двойката опорни полузащитници, а Робен и Рибери ще играят по крилата. Мюлер ще застане зад единствения нападател Манджукич - Байерн изглежда много заплашително!

Антонио Конте заяви, че Ювентус ще играе по различен начин от първия си мач срещу Байерн, но италианецът подчерта, че противникът е "небостъргач", а неговият отбор "строителна площадка".

"Убеден съм, че все пак разликата между нас не е толкова голяма. Моите играчи искат да покажат това, което не успяха да демонстрират в Германия. Ще видим какво ще стане. Нашите фенове трябва да се радват, че достигнахме дотук и им даваме възможност да дишат от атмосферата, която не бяха чувствали дълго време", заяви Конте на днешната си пресконференция.

"Ще се опитаме да покажем същия футбол, който демонстрирахме миналия вторник, така че ще се опитаме да спечелим тук в Торино. Ювентус е топ отбор и показа класата си в Шампионската лига и в Серия А. Противникът ще се опита да направи невъзможното възможно", заяви от своя страна наставникът на Байерн Юп Хайнкес.

Какво да очакваме от утрешния двубой? Ювентус спечели всичките си пет европейски четвъртфинала срещу немски отбори, но след показаното в Мюнхен не може да бъдем сигурни, че италианците ще запишат шеста поредна победа. Още повече, че Байерн Мюнхен ще бъде много внимателен този път, след като за малко не плати данък на високомерието си срещу Арсенал.

Задачата на Юве изглежда още по трудна, като се има предвид, че отборът пропиля много шансове срещу Пескара през уикенда - едва ли утрешния съперник ще предостави много възможности за гол. Ако домакините отбележат ранно попадение, тогава може да станем свидетели на по-интензивна игра, с повече рискове след почивката, ако резултатът се запази. Същото важи и ако първото полувреме завърши при нулево равенство - Ювентус ще трябва да започне да атакува, а това ще създаде отлични предпоставки за контраатаката на германците и не е ясно какво може да се случи. Най-неблагоприятният вариант е, ако гостите отбележат първи - планината пред Ювентус ще стане още по-голяма, защото тогава "бианконерите" ще трябва да вкарат четири попадения.

Прогноза за: Ювентус - Байерн Мюнхен 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

10 март Ювентус - Катаня 1:0 (Серия А)
16 март Болоня - Ювентус 0:2 (Серия А)
30 март Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)
02 април Байерн Мюнхен - Ювентус 2:0 (Шампионска лига)
06 април Ювентус - Пескара 2:1 (Серия А)

Байерн Мюнхен:

13 март Байерн Мюнхен - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
16 март Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
30 март Байерн Мюнхен - Хамбургер 9:2 (Бундеслига)
02 април Байерн Мюнхен - Ювентус 2:0 (Шампионска лига)
06 април Айнтрахт - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Ювентус - Байерн Мюнхен

7 срещи
3 победи за Ювентус
1 равенство
3 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 9:6 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 2.80
Равен - 3.50
Байерн Мюнхен - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 2.75
Равен - 3.30
Байерн Мюнхен - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159