Ще загуби ли Роналдо на Олд Трафорд?


И. Ангелов

Ще загуби ли Роналдо на Олд Трафорд?

Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 05.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Всички очи са върху Кристиано Роналдо, когато във вторник той гостува на мястото, където донесе безброй успехи. Безспорно емоциите ще са в повече в тази вечер - празник за европейския футбол. Жребият ни предостави една среща, достойна за финал, много рано в състезанието, и сега двата безспорно най-силни отбора в света в момента отново ще премерят сили.

Домакините имат вкаран гол на "Сантиаго Бернабеу" преди 3 седмици в срещата, завършила 1:1, но в мач от такъв калибър това има твърде малко значение. Надали Сър Алекс ще се устреми към нулевото равенство, за да се възползва от попадението си на гости.

Гостите пък отново могат да разчитат на легендарния Икер Касияс, който може да се появи за първи път от 23-ти януари в игра. С оглед липсата на игрова практика обаче той вероятно ще е резерва. Марсело се завърна в тима и ще се бори с Коентрао за място от ляво на отбраната.

Жозе Моуриньо имаше шанс да даде почивка на много от имената си срещу Барселона през уикенда, и сега в тима отново ще видим Арбелоа, Кедира, Ди Мария, Йозил и Роналдо. 

"Червените дяволи" имат проблеми. Фил Джоунс, който се представи добре в Испания срещу Мадрид, е под въпрос, а Том Клевърли може да се появи в центъра редом с Майкъл Карик. Шинджи Кагава може да бъде предпочетен отново като титуляр, след хеттрика си във Висшата лига преди дни. 

Рио Фърдинанд не игра срещу Норич поради вирус, но сега тренира и вероятно ще се появи в отбрана. Джони Евънс ще застане до него, а Неманя Видич ще е резерва.

Историята предполага твърде интересен мач на "Олд Трафорд". В последните 2 срещи между тези отбори на този терен видяхме 12 гола. Кристиано Роналдо вкара 23 гола в Шампионска лига на "Олд Трафорд", а на "Сантиаго Бернабеу" след рекордния си трансфер той има 16 гола в 18 мача.

Анхел Ди Мария има 3 асистенции в състезанието, но те дойдоха срещу отбори от Манчестър - 2 срещу Сити и 1 срещу Юнайтед. 

Реал Мадрид е един от двата отбора от Испания, побеждавали на "Олд Трафорд". Само Депортиво надделя тук през 2000-ата година освен Реал. Жозе Моуриньо обаче не е побеждавал никога на този терен в Шампионска лига. С Порто постигна 1:1, а с Интер загуби 2:0. 

Битката между Сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо е ожесточена, но португалеца триумфира твърде често. Фъргюсън има само 2 победи в 15 срещи с Моуриньо. 

Любопитна статистика е, че Юнайтед нацели повече греди от всеки останал отбор в Европа - 6. 

Отново битката ще решат нападателите в двата отбора. Кристиано Роналдо се изправя пред емоционално завръщане, а Уейн Рууни се намира в добра форма и вкара феноменален гол в последната среща на тима срещу Норич от далечно разстояние. Робин ван Перси, макар медийния хайп, не показа нищо на "Сантиаго Бернабеу", пропилявайки две 100%-тови положения, като младият му колега в атака Дани Уелбек блесна с ценен гол на гости. Холандецът носи много голове на новия си отбор, но се губи срещу голям опонент, а и опеката от защитата на Мадрид бе концентрирана върху него. 

Същата концентрация на хора видяхме и върху Роналдо в онази среща, но той все пак се разписа по прекрасен начин, буквално прескачайки Патрис Евра за гол с глава. Уейн Рууни бе поставен в плеймейкърската роля за Юнайтед и се справи прекрасно, а това ще му отреди за пореден път това място пред Майкъл Карик и Том Клевърли.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

10 февруари Манчестър Юнайтед - Евертън 2:0 (Висша лига)
13 февруари Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
18 февруари Манчестър Юнайтед - Рединг 2:1 (ФА Къп)
23 февруари КПР - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
02 март Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Висша лига)

Реал Мадрид:

13 февруари Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
17 февруари Реал Мадрид - Райо Валекано 2:0 (Примера)
23 февруари Депортиво Ла Коруня - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
26 февруари Барселона - Реал Мадрид 1:3 (Купа на Краля)
02 март Реал Мадрид - Барселона 2:1 (Примера)

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид

9 срещи
2 победи за Манчестър Юнайтед
4 равенства
3 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 18:15 за Реал Мадрид

Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 3.30
Равен - 3.70
Реал Мадрид - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 3.05
Равен - 3.35
Реал Мадрид - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168