Бенфика няма да успее да измкъне трите точки


П. Пенков

Бенфика няма да успее да измкъне трите точки

Бенфика - Селтик
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 20.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


В двубой от 5-я кръг от груповата фаза на Шампионска лига отборите на Бенфика и Селтик се изправят един срещу друг в битка на "Естадио Луж". Домакините имат шанс за продължване напред извън груповата фаза, тъй като тима заема за момента третото място с актив от 4 точки, изоставайки с 3 зад втория Селтик и на 5 първия Барселона. При евентуален успех срещу Селтик обаче двата отбора ще се изравнят по точки и така Бенфика ще има реален шанс, макар разчитайки на грешка на съперника си, да продължи напред. Съставът на Жорже Жесус не започнат добре надпреварата регистирайки равенство и 2 поражения в първите 3 срещи. Едва преди 2 седмици отбора намери правилния път, побеждавайки Спартак Москва с 2:0 у дома. За разлика от Шампионска лига, Бенфика се представя много по-добре в португалското първенство, където тима е в серия от 4 поредни победи, заемайки второто място с изравнен актив от точки с първия Порто.

Капитанът на Бенфика Луисао, който се завърна в игра през този уикенд срещу Мойрензе след близо 2 месечно отсъствие, поради наказание, се очаква да започне като титуляр срещу Селтик.

Селтик не може да си позволи загуба днес, тъй като по този начин шотландския тим ще се изравни по точки с Бенфика и при евентуална своя грешка може да се раздели с евентуалното си продължване в надпреварата. За момента Селтик е втори в групата с актив от 7 точки, докато португалците са трети с 3 точки по-малко. Съставът на Нийл Ленън не беше особено стабилен в представянето си до момента в турнира. Тима започна с нулево равенство срещу Бенфика, а седмица по-късно победи като гост Спартак Москва с 3:2. Последва загуба от Барселона с 2:1 на "Камп Ноу", но в реванша се случи точно обратното, като Сетлик взе трите точки у дома срещу каталунците.

За Селтик аут е халфът Джеймс Форест, който страда от контузия. Браунт, Хупър и Ледли също лекуват травми, така че Ленън може би ще даде шанс на младока Тони Уот да покаже качествата си.

Прогноза: Бенфика - Селтик 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

27 октомври Жил Висенте - Бенфика 0:3 (Суперлига)
03 ноември Бенфика - Витория Гимараеш 3:0 (Суперлига)
07 ноември Бенфика - Спартак Москва 2:0 (Шампионска лига)
11 ноември Рио Аве - Бенфика 0:1 (Суперлига)
16 ноември Морейренсе - Бенфика 0:2 (Купа на Португалия)

Селтик:

30 октомври Селтик - Сейнт Джонстън 5:0 (Купа на Лигата)
04 ноември Дънди Юнайтед - Селтик 2:2 (Висша лига)
07 ноември Селтик - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
11 ноември Селтик - Сейнт Джонстън 1:1 (Висша лига)
17 ноември Абърдийн - Селтик 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Бенфика - Селтик

7 срещи
2 победи за Бенфика
2 равенства
3 победи за Селтик
Голова Разлика: 7:7

Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.44
Равен - 4.33
Селтик - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 1.42
Равен - 4.20
Селтик - 7.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105