Барса не може да си позволи нова загуба на точки


П. Пенков

Барса не може да си позволи нова загуба на точки

Спартак Москва - Барселона
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 20.11.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)


Във вторник от 19:00 в среща от група G на Шампионската лига, Спартак Москва приема 4-кратния европейски шампион Барселона. Московчани почти сигурно няма да продължват в следващия етап от надпреварата, след като тима постигна само една победа в черите си мача досега, като в останалите 3 регистира поражения - от Барселона с 3:2, от Селтик с 3:2 и от Бенфика с 2:0 в Португалия. Победата за състава на Унай Емери бе при домакинството им на португалския Бенфика, надиграйки съперника си с 2:1. По този начин руския тим заема последната позиция в групата с актив от 3 точки, с точка зад Бенфика и на 4 зад втория Селтик. За разлика от Шампионска лига, Спартак Москва се представи добре в последните 4 кръга от руското първенство, в които отбора спечели общо 10 точки. Спартак са 5-ти във временното подреждане в руската Висша лига, но само на точка от четвъртия Рубин Казан.

Треньорът на домакините Унай Емери има изключително много проблеми с контузени играчи преди началото на тази среща. Най-големия проблем в състава е свързан с вратарския пост, след като Ребров и Пешаков са аут, поради травми. Към тях се присъединяват още: Ромуло, Велитон, МакГийди, Дзиуба, Паршивлюк, Гатагов и Билялетдинов. В допълнение Никола Пареха пък е наказан и пропуска срещата.

Барселона се различа доста от своя протиник по представянето си до момента в турнира, след като каталунците заемат лидерската позиция в група G с актив от 9 точки след 4 изиграни двубоя. Съставът на Тито Виланова започна успешно надпреварата с три последователни успеха съответно - с 3:2 над Спартак Москва, с 2:0 над Бенфика и с 2:1 над Селтик. Но преди 2 седмици Барса направи първата си грешна стъпка в турнира, тръгвайки с празни ръце от Глазгоу, след загуба с 2:1 от Селтик. Каталунците имаха изключителен показател по отношение на владеене на топката, цели 89%, но дори и това не помогна да се доберат поне до точката. Колкото до Примера дивисион, там Барселона е в серия от пет поредни победи, като тима няма поражение от 21 април тази година.

Карлес Пуйол и Жерар Пике се очаква да заемат места в центъра на отбраната, след като напълно се възстановиха от травмите си. Попадението на Алекс Сонг през уикенда срещу Сарагоса би било достатъчно за да му гарантира титулярно място преди Масчерано и Бускетс. Дани Алвеш ще се надява да се върне на десния фланг, след като беше оставен резерва в събота.

Прогноза: Спартак Москва - Барселона 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Спартак Москва:

30 октомври Ростов - Спартак Москва 0:0 - 3:2 сл. дузпи (Купа на Русия)
03 ноември Криля Советов - Спартак Москва 0:5 (Висша лига)
07 ноември Бенфика - Спартак Москва 2:0 (Шампионска лига)
11 ноември Спартак Москва - ФК Краснодар 2:0 (Висша лига)
17 ноември Волга - Спартак Москва 1:1 (Висша лига)

Барселона:

30 октомври Алавес - Барселона 0:3 (Купа на Краля)
03 ноември Барселона - Селта 3:1 (Примера)
07 ноември Селтик - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
11 ноември Майорка - Барселона 2:4 (Примера)
17 ноември Барселона - Сарагоса 3:1 (Примера)

Досегашни срещи:

Спартак Москва - Барселона

3 срещи
0 победи за Спартак Москва
1 равенство
2 победи за Барселона
Голова Разлика: 10:5 за Барселона

Коефициенти от bet365:
Спартак Москва - 10.00
Равен - 5.50
Барселона - 1.30

Коефициенти от Offsidebet:
Спартак Москва - 9.00
Равен - 5.25
Барселона - 1.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143