Динамо Киев ще подложи Порто на сериозен тест


Н. Гавазов

Динамо Киев ще подложи Порто на сериозен тест

Динамо Киев - Порто
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 06.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)

Динамо Киев посреща четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига на трето място, което не е изненада. Едва ли украинците са се надявали да вземат точка от Париж и Порто, макар че киевчани бяха близо до това в Португалия, но голът на Мартинес в 78-та минута сложи край надеждите на гостите. По този начин Динамо си остана само с победата срещу Динамо Загреб, но надеждите за пробив в плейофите на турнира остават, защото до края на груповата фаза украинският вицешампион ще бъде домакин на Порто и ПСЖ.

Във вътрешното първенство Динамо победи с 2:0 Таврия в събота и така сложи край на серията си от четири мача без победа във всички турнири, която е най-лоша от август 2010 година. Нещата обаче не изглеждат добре, защото столичани изостават на 14 пункта от Шахтьор Донецк, само след 14 кръга от първенството на Украйна.

За Порто успехът над Динамо се оказа много важен. В двата първи кръга „драконите" взеха трите точки срещу ПСЖ и шампиона на Хърватия и по такъв начин оглавиха групата, което означава, че португалците правят своя най-добър старт в кампанията си в най-престижния европейски турнир от 1996/97, когато спечелиха четири поредни мача.

Тимът на Витор Перейра се справя добре и с конкуренцията във вътрешното първенство, продължавайки серията си от 13 мача без загуба, след като в петък победиха с 5:0 Маритимо, постигайки шести пореден успех. Треньорът заяви, че иска отборът му да си тръгне от Украйна с 12 точки, което означава, че гостите нямат никакво намерение да играят за равен, макар че това би бил добър резултат за „драконите".

Освен Данило Силва и Рафаел, всички останали футболисти от Динамо са налице. Мигел Велозо тренираше по индивидуална програма и също е готов за мача. Вероятно украинците ще излязат със схема 4-4-2 с Гусев и Идейе начело на атаката.

Гостите победиха Маритимо, но загубиха няколко важни футболости. Елтон получи нараняване в дясното бедро, Майкон разстежение на дясното коляно, Фернандо травма на слабините, а Лучо Гонзалес разтежение на задната част на лявото коляно. В Киев тази вечер няма да играят Сандро, Рафа, Фернандо и Майкон, а шансовете на Елтон и Лучо са минимални.

Мачовете в Украйна никога не са били лесни за нито един отбор, особено когато Динамо има нужда от точки. Никой не слага киевчани в сметките за едно от първите две места, но украинците няма да се откажат лесно от борбата и със сигурност ще се опитат да спечелят домакинските си срещи.

Динамо подложи Порто на сериозен тест преди две седмици и очакванията се, че тази вечер ще го направи отново. Относно нашата игра, разумно е да заложим на това, че ще паднат над 2.5 гола в мача. Домакините ще излязат вдъхновени за победи, а 50 000 фенове ще им дадат допълнителен импулс. В същото време Порто притежава достатъчно огнева мощ, за да пробие отбраната на Динамо поне веднъж.

Прогноза за: Динамо - Порто 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Киев:
13 октомври Вердер Бремен - Динамо Киев 0:0 (Приятелска среща)
20 октомври Динамо Киев - Металист Харков 1:3 (Висша лига)
24 октомври Порто - Динамо Киев 3:2 (Шампионска лига)
28 октомври Иличивец - Динамо Киев 0:0 (Висша лига)
03 ноември Динамо Киев - Таврия 2:0 (Висша лига)

Порто:
07 октомври Порто - Спортинг Лисабон 2:0 (Суперлига)
20 октомври Санта Еулалия - Порто 0:1 (Купа на Португалия)
24 октомври Порто - Динамо Киев 3:2 (Шампионска лига)
28 октомври Ещорил - Порто 1:2 (Суперлига)
02 ноември Порто - Маритимо 5:0 (Суперлига)

Досегашни срещи:
Динамо Киев - Порто
5 срещи
1 победа за Динамо Киев
0 равенства
4 победи за Порто
Голова Разлика: 9:6 за Порто

Коефициенти от bet365:
Динамо Киев - 2.62
Равен - 3.30
Порто - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Киев - 2.60
Равен - 3.20
Порто - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
95