Реал - Борусия: С мисълта за отмъщение


Н. Гавазов

Реал - Борусия: С мисълта за отмъщение

Реал Мадрид - Борусия Дортмунд
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 06.11.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Реал Мадрид посреща Борусия Дортмунд в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига и ще се опита да вземе реванш за поражението на „Сигнал - Идуна - Парк" преди две седмици. Тогава първенецът в Бундеслигата напълно надигра своя противник и заслужи успеха си с 2:1, благодарение на попаденията на Левандовски и Шмелцер. Точен за гостите бе Кристиано Роналдо. Благодарение на победата си, Борусия Дортмунд оглави класирането в т.нар. „група на смъртта" на най-престижния европейски клубен турнир, с точка пред испанския шампион и с нелоши шансове да продължи в следващия етап на състезанието. Реал също има своите добри възможности, но в последния кръг „белите" са изправени пред трудно пътуване до Манчестър Сити, което означава, че хората на Моуриньо ще бъдат амбицирани да спечелят срещите си дотогава.

Представянето на двата тима във вътрешните първенства е почти идентично и според мнозина специалисти, двата шампиона трудно ще успеят да защитят миналогодишните си титли. Реал Мадрид, който вече има две загуби в десет мача от Примера дивисион, в последния кръг помете с 4:0 аутсайдера Реал Сарагоса, но столичани продължават да изостават от лидера Барселона на осем точки. Борусия Дортмунд също допусна две поражения и след равенството си срещу Щутгарт през уикенда, „жълто-черните" позволиха на водача в класирането Байерн Мюнхен да се отдалечи на 11 точки.

Реал Мадрид ще бъде без Марсело, Кедира, Бензема и Коентрао, които са контузени. Алонсо се завръща в стартовата единадесеторка, след като пропусна победата над Сарагоса, заради наказание. Той ще си партнира пред защитната четворка с Модрич или Есиен - това ще е личен избор на Жозе Моуриньо. Вероятно Алваро Арбелоа ще играе като ляв бек, а Серхио Рамос на десния фланг на отбраната. Варан и Албиол са в надпревара да застанат в сърцето на защитата, където със сигурност ще започне Пепе. Схема на игра 4-2-3-1 с Игуаин начело на атаката.

Марвин Дукч и Якуб Блажиковски са контузени и ще пропуснат утрешния двубой. Себастиан Кел и Свен Бендер излекуваха травмите си и първият може да играе, въпреки че беше принуден да напусне през първото полувреме на нулевото равенство с Щутгарт. Бендер е малко вероятно да започне мача, така че в халфовата линия ще видим Илкай Гюндоган. Юрген Клоп няма да прави други промени и ще заложи на традиционния състав. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Левандовски начело на атаката и Ройс и Гроскройц по крилата.

- Реал Мадрид спечели последните си седем мача от Шампионската лига на „Сантяго Бернабеу".

- Общият резултат на Реал Мадрид срещу немски отбори е 18 победи, 3 равенства и 2 загуби.

- Босрусия Дортмунд спечели само две от последните си седем гостувания във всички състезания.

- Цялостното представяне на Борусия Дортмунд в Испания е 2 победи, 2 равенства и 5 загуби.

- Последното пътуване на Борусия в Испания е през сезон 2010/11 в турнира Лига Европа срещу Севиля. Тогава двата отбора завършиха при резултат 2:2.

„Аз се опасявам от Дортмунд, защото това е изключителен отбор. Не случайно те спечелиха две първенства на Германия. Ако те преминат осминафиналите, могат да спечелят Шампионската лига. Силни са на контраатака, в подаванията. Техните играчи умеят да творят, бързи са, но в същото време са твърди в защита. Ще бъде трудно срещу тях, но аз мисля, че можем да постигнем добър резултат", заяви наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

„Харесва ми Сантяго Бернабеу. Уверен съм, че по време на мача ще станем свидетели на отлична атмосфера, а моите футболисти няма да подведат своите запалянковци на такава прекрасна арена. Не съм мислил за това кой ще спечели Шампионската лига, важното е да се движим крачка по крачка. Трябва да следим всеки един футболист от Реал. Ние добре действаме по фланговете и вярвам, че там може да създадем проблеми на нашия противник. В света има около 20 много силни отбора и един от тях е Реал Мадрид. Уважаваме съперника, но не се боим от тях", каза от своя страна Юрген Клоп.

Няма никакво съмнение, че ще станем свидетели на един вълнуващ спектакъл, а една от причините да твърдим това е, че двата тима изповядват разкрепостен и открит футбол, с много атакуващи елементи в него. Реал Мадрид само веднъж загуби точки у дома си през този сезон и очакванията са „белите" да спечелят на домашния си стадион. В същото време Дортмунд вече показа, че е фантастичен отбор, който атакува много опасно по фланговете и може успешно да се възползва от слабостите на всеки един противник. В този смисъл може да кажем, че загубата на Кедира е от жизнено важно значение за Реал, тъй като немецът е единственият дълбоко лежащ халф, който може да играе вертикално и да покрива големи пространства. От друга страна защитата на гостите действа малко хаотично през този сезон и от тази слабост може да се възползва испанския тим, чиято огнева мощ е огромна.

Над Мадрид отсега витае усещането за отмъщение, но думата все още принадлежи и на един достоен тим, какъвто е шампиона на Германия. Трудно е да си представим, че Реал може да загуби на „Сантяго Бернабеу", но в същото време не бива да приемаме за изненадващ резултат и едно евентуално равенство. Каквото и да се случи на емблематичния стадион във вторник вечер обаче, двата отбора имат шанс да поправят грешките си. За нас пък остава надеждата, че ще се насладим на поредното шоу.

Прогноза за: Реал Мадрид - Борусия Дортмунд 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

20 октомври Реал Мадрид - Селта 2:0 (Примера)
24 октомври Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
28 октомври Майорка - Реал Мадрид 0:5 (Примера)
31 октомври Алкояно - Реал Мадрид 1:4 (Купа на Краля)
03 ноември Реал Мадрид - Сарагоса 4:0 (Примера)

Борусия Дортмунд:

20 октомври Борусия Дортмунд - Шалке 04 1:2 (Бундеслига)
24 октомври Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
27 октомври Фрайбург - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
30 октомври Аален - Борусия Дортмунд 1:4 (Купа на Германия)
03 ноември Борусия Дортмунд - Щутгарт 0:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Борусия Дортмунд

5 срещи
2 победи за Реал Мадрид
2 равенства
1 победа за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 6:4 за Реал Мадрид

Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.44
Равен - 4.50
Борусия Дортмунд - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.45
Равен - 4.20
Борусия Дортмунд - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177