Клоп: Трябва да бъдем дисциплинирани, ако искаме да победим Реал


Н. Гавазов

Клоп: Трябва да бъдем дисциплинирани, ако искаме да победим Реал

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп сподели очакванията си от предстоящият двубой от третия кръг на Шампионската лига против Реал Мадрид. Тази вечер на „Сигнал-Идуна-Парк" среща ще си дадат шампионите на Германия и Испания и съвсем основателно сблъсъкът се радва на най-голям интерес сред футболната общественост.

Според Клоп, ако неговият отбор иска да победи, футболистите му ще трябва да бъдат много дисциплинирани и да неутрализират някои от противниковите играчи.

„Изправени сме пред едно голямо предизвикателство. Реал изигра много силен мач срещу Аякс, в който наложиха много високо темпо, постоянно пресираха съперника, показаха чудесни технически качества. Реал изглежда по-силен, отколкото през миналия сезон", цитира официалният сайт на Борусия Дортмунд думите на Клоп.

„Ако искаме да се надяваме на успех ще трябва да бъдем изключително дисциплинирани и да обърнем сериозно внимание на някои от ключовите им играчи. Алонсо определя темпото на игра на Реал. Когато не се опиташ да му отнемеш топката, когато оставиш Кристияно Роналдо да набере скорост, когато оставиш свободни пространства на Бензема или Игуаин, тогава няма как да не се сблъскаш с големи проблеми", каза още наставникът на немския шампион.

„В Манчестър усетихме колко силни можем да бъдем, когато дадем всичко от себе си. Ще наблегнем на тактиката, за да направим живота на нашия противник по-труден", допълни Клоп.

  Сподели
91