Юнайтед свърши работа в Клуж, Брага също бие на гости


И. Ангелов

Юнайтед свърши работа в Клуж, Брага също бие на гости

Гостите в Група H победиха днес във вторите мачове от груповата фаза на Шампионска лига. Манчестър Юнайтед спечели своята среща на гости на румънския Клуж, постигайки пълен обрат за 2:1, а Спортинг Брага победи Галатасарай с 2:0 в Турция.

Клуж успя да поведе над именития си съперник още в 14-ата минута с може би единствената си сносна атака в срещата. С лоши действия в отбрана в ситуацията се отличи Джони Евънс, за когото стана ясно по време на мача, че играе с контузия в бедрото, получена в последната среща с Тотнъм в Англия. Той бе заменен по-късно в срещата, а Капетанос бе реализатор за румънците.

Юнайтед изравни след 15 минути благодарение на Робин ван Перси. Уейн Рууни достави перфектна топка в наказателното поле от пряк-свободен удар, като Ван Перси бе напълно сам, но не прецени паса и след като се опита да играе с глава, топката се удари в рамото му и щастливо прехвърли вратаря.

                   

В 49-ата минута упражнението се повтори - Ван Перси вкара с едно докосване след дълго подаване на Рууни. Англичанинът се подвизаваше в полузащитата подобно на срещата с Нюкасъл наскоро, като изигра впечатляващ мач. Така Юнайтед постигна 6 точки в групата, Клуж остава с 3, колкото има и Брага сега. Последен е Галатасарай с 0 точки.

Галатасарай нямаше късмет днес у дома си, след като в 27-ата минута Рубен Михаел вкара против събитията на терена. Домакините бяха по-добрия отбор, като резултатът далеч не отговаря на това, което показаха отборите. В 78-ата минута резервата Илмаз дори нацели гредата след страхотен шут. В 94-ата минута Алан добави нов гол.

  Сподели
80