Олимпиакос - Шалке: Ключът към упеха се казва... Афелай


А. Павлов

Олимпиакос - Шалке: Ключът към упеха се казва... Афелай

Олимпиакос - Шалке
Стадион: "Георгиос Караискакис", Пирея
Дата: 18.09.2012 г.
Час: 21:45 часа
Съдия: Давид Фернандес Борбалан (Испания)


Олимпиакос е домакин на Шалке в двубой от 1-ия кръг в Група B на Шампионската лига. В същата група се намират още отборите на Монпелие и Арсенал, които ще се срещнат на "Стад дьо ла Мосон" вторник вечер. Като цяло тимовете в Група B са доста равностойни, като може би френският шампион Монпелие отстъпва до известна степен на трите си съперника, най-вече заради липсата на опит в най-добрия евротурнир. От тази гледна точка за отборите ще бъде много важно да започнат учатието си в групата с победа, което предвещава да видим интригуващи и вълнуващи сблъсъци още в първия рунд.

Така че феновете на футбола няма да сбъркат, ако решат да наблюдават мачовете Монпелие - Арсенал и Олимпиакос - Шалке, като втората среща е тази, върху която ще се съсредоточим в този материал. Както вече споменахме, силите в Група B са много изравнени и предвид този факт е трудно да се каже, че има фаворит в двубоя между гръцкия шампион и гелзенкирхенци. Домакините, които от този сезон са с нов треньор в лицето на Леонардо Жардим, вече записаха три победи в първите три кръга от гръцката Суперлига. Отборът се наложи категорично над Левадиакос с 4:0 у дома и постигна две победи с по 2:1 като гост над Верия и Янина. Благодарение на това в момента хората на Жардим са начело в подреждането на гръцкия шампионат, докато на второ място в таблицата е Паниониос, който също има пълен актив от точки до този момент от първенството, но е с по-лоша голова разлика от Олимпиакос.

От друга страна, Шалке също изигра три мача в Бундеслигата досега и момчетата на Хууб Стевенс спечелиха общо седем пункта, след като завършиха наравно 2:2 с Хановер и поразиха Аугсбург и Гройтер Фюрт съответно с 3:1 и 2:0. Така "кралскосините" заемат четвъртата позиция в класирането на немското първенство, намирайки се на две точки зад Байерн и Айнтрахт, които са единствените два тима, спечелили двубоите си в първите три кръга от Бундеслигата.

Очевидно е, че Олимпиакос и Шалке се намират в добра форма. В добавка към това треньорът на "червените" Леонардо Жардим ще може да ползва всичките си налични играчи с изключение на бранителя Авраам Пападопулос. Вицекапитанът на гръцкия първенец продължава да се възстановява от контузия в коляното, която получи по време на Евро 2012. За гостуването в Южна Гърция в лагера на гостите пък могат да разчитат на абсолютно всички свои футболисти, сред които ще бъде и привлеченият наскоро от Барселона Ибрахим Афелай.

26-годишният холандец определено е играч, който разполага с ярки индивидуални качества. Именно той може да се окаже ключът към успеха в дуела на "Георгиос Караискакис".

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

27 юли Олимпиакос - Нюкасъл 1:1 (Приятелска среща)
12 август Спортинг Лисабон - Олимпиакос 1:0 (Приятелска среща)
26 август Верия - Олимпиакос 1:2 (Суперлига)
02 септември Олимпиакос - Левадиакос 4:0 (Суперлига)
15 септември Янина - Олимпиакос 1:2 (Суперлига)

Шалке:

10 август Сампдория - Шалке 1:1 (Приятелска среща)
19 август Саарбрюкен - Шалке 0:5 (Купа на Германия)
26 август Хановер - Шалке 2:2 (Бундеслига)
01 септември Шалке - Аугсбург 3:1 (Бундеслига)
15 септември Гройтер Фюрт - Шалке 0:2 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Олимпиакос - Шалке

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Олимпиакос - 2.70
Равен - 3.25
Шалке 04 - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:

Олимпиакос - 2.65
Равен - 3.15
Шалке 04 - 2.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27