Барселона ще вземе минимален аванс срещу Челси


.

Барселона ще вземе минимален аванс срещу Челси

Във вторник Барселона ще се изправи пред най-сериозното си изпитание от началото на сезона. На “Камп ноу” гостува миналогодишният финалист в Шампионската лига Челси и именно в този двубой ще видим колко силен е Барселона.

Всички се възхищават на играта на “каталунците” от началото на сезона. Те счупиха всички рекорди в Испания и заслужено водят пред втория Реал Мадрид, но само с 4 точки. “Блаугранас” се стреми към требъл този сезон, но до колко той е реален ще покаже само времето.

До полуфиналите на Шампионската лига момчетата на Хосеп Гуардиола стигнаха повече от убедително след лека групова фаза и убедителни победи над Лион и Байерн Мюхнех във фазата на директните елиминации.  Оказа се обаче, че нито французите, нито немците са мерило за класата на Барса, защото не е сигурно дали успехите с много голове не се дължат на изключително трагичната форма на тези съперници. Байерн е закъсал на третата позиция в Бундеслигата, а Лион заема същото място в Лига 1 и то при положение, че е шампион в последните 7 години.

Още една причина да се усъмним в суперсилата на Меси и компания е наблюдението, че нивото в Примера доста е паднало. Аргументи за това ни дават двете победи на Ливърпул над Реал Мадрид в 1/8-финалите и успеха на Арсенал над Виляреал с 3:0 в ¼-финала-реванш. Интересно какви резултати би записвал Барселона във Висшата лига на Англия и кое място би заемал.

Най-лошото за Барселона е, че им се събират и доста тежки мачове. В събота те играха с Валенсия на “Местая” – 2:2, а на 2 май е Ел Класико, което може да реши титлата. Иначе Гуардиола няма много проблеми със състава. След наказание се завръща Рафа Маркес. Контузени са Касерес и Милито, но Меси, който имаше стомашен вирус миналата седмица е напълно възстановен и не случайно игра 90 минути срещу Валенсия.

Поредният кръстоносен поход – това е пътят на Челси към Светия Граал, ако трябва да перифразираме заглавието на третия филм от поредицата за Индиана Джоунс. Миналата година “сините” бяха много близо до сбъдването на мечтата на Роман Абрамович и то в неговата Москва. Една дузпа  ги остави с празни ръце.

Тази година отново с временен мениджър Челси е много близо до титлата и то, след като отстрани в ¼-финала, по думите на Бенитес “най-силният отбор в Европа в последните 5 години”. Преди това лондончани минаха през Ювентус, така че се калиха в големи битки. Победата им на “Анфийлд” бе впечатляваща, а обратът на “Стамфорд Бридж” срещу Ливърпул не бива да бъде подценяван, тъй като Джон Тери не игра, а и мърсисайдци поведоха с гол след ужасна грешка на Чех и комична дузпа.

Челси също има възможност за требъл този сезон, след като си осигури участие във финала за Купата на Англия. Все пак шансовете на “сините” за титлата в Премиършип са минимални, но поне на теория съществуват. В последния си мач без да си дават много зор момчетата на Хидинк победиха с 1:0 Уест Хем като гост. Холандецът обаче даде да се разбере коя е голямата цел.

Хидинк ще има проблеми на левия бек, тъй като Али Коул е наказан. Затова там ще играе Босингва, който трябва да неутрализира Меси. Завръща се обаче капитанът Тери. Под сериозен въпрос е участието на Рикардо Карвальо, който има разтежение. Подобна е ситуацията и с Деко. Джо Коул и Паоло Ферейра са аут до края на сезона.

Принудени сме да гадаем резултата на абсолютно непредвидим двубой. От много фактори зависи крайният изход на мача, включително и случайността. Последно те се срещнаха през 2006/2007 в груповата фаза, където беше и Левски. На “Камп ноу” завършиха 2:2, а на “Стамфорд Бридж” 1:0 за Челси. Паметни ще останат двата четвъртфинала, които играха през 1999/2000. Челси победи с 3:1 в Лондон, но Барселона ги размаза с 5:1 в Испания. През 2004/2005 и през 2005/2006 те се срещнаха в 1/8-финалите. В единия случай продължи Челси (1:2, 4:2). В следващия се радваше Барса (2:1, 1:1) като по-късно взе трофея. Традицията показва, че двата тима не са решавали спора си в първия мач. И така ще стане и сега. По наше мнение Барселона ще вземе минимална преднина преди реванша.

Вероятни състави:

Барселона: Валдес, Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Шави, Кейта, Иниеста, Меси, Ето’о, Анри

Челси: Чех, Иванович, Алекс, Тери, Босингва, Есиен, Балак, Калу, Лампард, Малуда, Дрогба

Последни 5 мача:

Барселона: РППРП
Челси: ПРПРП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187