Дрогба: Мачът на живота ми, ще правя история


И. Ангелов

Дрогба: Мачът на живота ми, ще правя история

Дидие Дрогба вярва в победата срещу Байерн Мюнхен днес във финала на Шампионска лига, като той описа тази среща като най-голямата в неговата кариера. "Сините" от Лондон ще летят до Германия за да срещнат тима на Юп Хайнкес у дома си на "Алианц Арена". Дрогба запази уважението към домакините, но остана уверен в шансовете си:

"Mисля, че съм играл доста за Челси, но това ще е специално. Това е само вторият ми финал в Шампионска лига. Това е от най-големите мачове, наистина. Трябва да направим всичко възможно и да сме готови срещу този германски отбор."

"Това е последният трофей, който преследваме. Само този не сме печелили. Ще е хубаво да го направим на гости. Няма да е лесно, именно защото Байерн ще играе в Мюнхен. Трябва да дадем всичко от себе си."

"През 2008-ма след Москва си мислехме, че ще трябва да играем финал още следващата година. Но това е Шампионска лига, много е трудно да стигнеш финал и ние заслужаваме това днес, минаха години."

"Лошо е да говорим за миналото, защото това е страхотен момент всъщност сега. Предпочитам да говорим за Байерн и финала, не за онзи финал."

"Не знам дали съм направен за финали, но ние ще гледаме да се подготвим максимално добре. Трябва да сме позитивни. Отиваме в Германия уверени. Мисля, че всеки свърши работата си досега и ще сме добре."

Дрогба бе запитан за личната си слава в турнира: "Не знам за това. Например, когато вкарах на финала на ФА Къп, след това ми казаха, че съм вкарал в 4 финала и това е рекорд. Аз не знаех и не се интересувам от тези неща, просто излизам на терена."

"Разбира се, че се гордея с това, но на първо място съм тук да помагам за печеленето на трофеи. Това е, което има значение. Ако вкараш гол на финала и не спечелиш, какво ще означава това?"

  Сподели
79