Шампионът отново няма да защити трофея


.

Шампионът отново няма да защити трофея

След изключително представяне в Манчестър отборът на Порто е с добър аванс преди реванша срещу Юнайтед на “Драгао”. 2:2 е повече от удобен турнирен резултата, а фактът, че английски отбор не е печелил във втория по-големина град на Португалия подсказва, че домакините са фаворити.

Вече е очевидно, че Порто е труден съперник за Манчестър Юнайтед. Ако двата тима повторят играта от първия мач “синьо-белите” със сигурност ще продължат напред. Все пак не е ясен отговорът на англичаните, които определено не са в най-добрата си форма.

Понеже първият мач бе само преди седмица Порто е изиграл само един двубой в португалската Суперлига. Той бе у дома срещу Ещрея Амадора и бе спечелен с 3:0, което остави драконите на първата позиция с 4 точки аванс пред преследвачите. Звездата Лисандро Лопес получи почивка в събота. С контузии са пропусналите първия мач Фусиле, Нелсон Бенитес и Педро Емануел.

Както казахме Манчестър Юнайтед никак не в добра форма и, въпреки че победи Съндърланд в събота в Англия не убеди в превъзходството си. Отново младокът Македа блесна, вкарвайки гол не без помощта на шанса. Истината, че Юнайтед е най-силният отбор в света, но на момчетата на Сър Алекс им дойде много този сезон, а тежките мачове тепърва предстоят.

Духът на еврошампиона е приповдигнат поради факта, че Рио Фърдинанд ще може да играе. В Шампионската лига се завръща и Димитър Бербатов, който навъртя 75 минути срещу Съндърланд. На самолета за Порто се качиха още Андерсон и Рафаел. Контузени остават Уесли Браун и Харгрийвс.

Определено в новия си стар облик защитата на Юнайтед ще изглежда доста по-солидно, но по-скоро тук въпросът е дали нападението ще съумее да вкара нужните за победа голове. Европа помни не един и два велики обрата на манчестърци, като най-знаменит е този срещу Ювентус през 1999. Традицията обаче е на страната на Порто. Първо, защото не са губили у дома от англичани и второ, защото нито един тим не е успял да защити Шампионската лига.

Вероятни състави:


Порто:   Хелтон, Сапунару, Сисоко, Алвеш, Роландо, Раул Мейрелеш, Лучо, Фернандо, Лисандро, Хълк, Родригес

Ман Юн: Ван дер Сар, Евра, О’Шей, Видич, Фърдинанд, Андерсон, Флетчър, Роналдо, Гигс, Бербатов, Рууни

Последни 5 мача:

Порто: ПРППР
Ман Юн: ПРПЗЗ

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174