Реал Мадрид - Байерн Мюнхен: Дълги 90 минути на Бернабеу


Н. Гавазов

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен: Дълги 90 минути на Бернабеу

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 25.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


Реал Мадрид посреща Байерн Мюнхен в среща реванш от полуфиналите на Шампионската лига, в която ще се опита да заличи дефицита от 1:2 в първия мач между двата тима в Германия. С последният дъх на Марио Гомес, баварците заслужено достигнаха до успеха на „Алианц Арена", след като преди това Рибери в началото на първото полувреме и Йозил малко след почивката изпращаха мача към 1:1. В този двубой централните защитници на гостите Рамос и Пепе играха добре и почти се справиха с нападателите на домакините, но Арбелоа и Коентрао не се представиха на нужното ниво срещу двете крила и бековете на Байерн, а Роналдо беше неутрализиран от Лам. Шаби Алонсо изглеждаше изморен, а единственото слабо звено в състава на домакините бе Бастиан Швайнщайгер.

След поражението на немска земя, Реал Мадрид постигна изключително впечатляваща победа с 2:1 на „Ноу Камп" през уикенда, започвайки със същия състав, с който излезе по-рано срещу мюнхенци. „Белите" контраатакуваха ефективно през целия мач срещу унилия Барселона, въпреки големият контрол на топката от страна на каталунците и в крайна сметка хората на Жозе Моуриньо прекъснаха серията от 54 мача без загуба на „блаугранас" на родна земя. По-важното е, че четири кръга преди края на шампионата Реал Мадрид увеличи дистанцията от Барселона на седем точки и почти сигурно ще спечели титлата в Испания.

Байерн Мюнхен игра в събота в Бремен с много променен състав. Най-голямата изненада е факта, че Такаши Усами получи отново шанс за изява, но японецът започна мача и се представи много добре. Защитникът на домакините Налдо откри резултата в началото на първото полувреме, а в средата си вкара автогол, преди Франк Рибери заслужено да реализира победния гол. Този резултат няма никакво значение относно класирането, защото за втора поредна година Байерн загуби от Борусия Дортмунд надпреварата за титлата в Бундеслигата, но сега баварците ще бъдат още по-мотивирани да постигнат успех в Шампионската лига.

Ласана Диара и Рикардо Карвальо са контузени, останалите играчи от състава на „бланкосите" са на разположение на Жозе Моуриньо. Португалецът вероятно ще заложи на същия състав, с който загуби от Байерн и победи Барселона, но португалецът винаги е в състояние да предизвика изненадан с избора на своята селекция. Кака и Игуаин са двете възможности да играят в атакуващи позиции заедно с Бензема и Йозил, които започнаха в последните два мача. Рамос, Алонсо и Коентрао са на един жълт картон от това да не играят на финала.

За гостите няма да играят контузените Даниел ван Буйтен и Брено. Юп Хайнкес даде почивка на по-голямата част от отбора си при гостуването на Вердер през уикенда и вероятно ще пусне в утрешния мач същия състав, който победи Байерн Мюнхен миналата седмица. Томас Мюлер може да излезе като титуляр, въпреки че решението на Хайнкес да започне с Тони Кроос зад Марио Гомес работи много добре напоследък. Играчите, които са заплашени от дисквалификация за натрупани картони са Лам, Бадщубер, Боатенг, Алаба, Кроос, Густаво и Мюлер.

- Байерн Мюнхен спечели едновременно първите полувремена и целия мач в 10 от последните 13 мача в Шампионската лига.
- Байерн Мюнхен вкара поне 2 гола в 16 от последните си 21 мача в Шампионската лига.
- Байерн Мюнхен спечели последните си 4 мача в Шампионската лига
- Над 2,5 гола в 6 от последните си 7 мача в Шампионската лига отбеляза Реал Мадрид.
- Реал Мадрид спечели последните си 3 домакински мача срещу Байерн Мюнхен във всички турнири.


Повечето експерти предсказват уверена победа за Реал. Може би те имат право, вглеждайки се в опита, който „белите" имат у дома си. Само три отбора са без поражение на „Бернабеу" - Валенсия, Барселона и Малага. Като цяло, Реал загуби през сегашния сезон само от Леванте, Барселона и Байерн. Пораженията от първите два отбора бяха отмъстени. Ще бъдат ли в състояние „белите" да го направят срещу Байерн?

Жозе Моуриньо има опита от мачове на този етап от Шампионската лига, а атмосферата на „Бернабеу" със сигурност ще бъде смущаваща за гостите. Но през 2007 година легендарният стадион дишаше в гърба на Байерн и въпреки това не успя да помогне на своите. Освен това, немските футболисти изглеждат по-опитни от своите противници, а нека не пренебрегваме факта, че футболистите на Реал бяха принудени да изиграят два мача на много високо ниво преди утрешния сблъсък, докато хората на Хайнкес си отпочинаха през уикенда. Защо тогава да не обърнем малко по-голямо внимание върху думите на наставника на баварците тази вечер: „За Реал Мадрид това могат да бъдат много дълги 90 минути"?

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

08 април Реал Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
11 април Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:4 (Примера)
14 април Реал Мадрид - Спортинг Хихон 3:1 (Примера)
17 април Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
21 април Барселона - Реал Мадрид 1:2 (Примера)

Байерн Мюнхен:

07 април Байерн Мюнхен - Аугсбург 2:1 (Бундеслига)
11 април Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 1:0 (Бундеслига)
14 април Байерн Мюнхен - Майнц 05 0:0 (Бундеслига)
17 април Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
21 април Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

19 срещи
6 победи за Реал Мадрид
2 равенства
11 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 32:24 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.50
Равен - 4.33
Байерн Мюнхен - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.50
Равен - 4.20
Байерн Мюнхен - 6.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132