Ливърпул ще вземе лек аванс срещу Челси


FUTBOL-TV

Ливърпул ще вземе лек аванс срещу Челси

Мачовете между Ливърпул и Челси на ниво Шампионска лига вече се превърнаха с истинска сапунена опера като за поредна година двата тима се срещат в турнира.

Откакто Рафа Бенитес води Ливърпул тимът само веднъж не успя да стигне поне до ½-финалите на Шампионската лига. А тази година “мърсисайдци" изглеждат по-силни от всякога. Те дори имат шанс за триумф във Висшата лига, особено при лошата форма, която показва Манчестър Юнайтед в последните срещи. Но докато в повечето случай Ливърпул успяваше да преодолее Челси в скучни мачове, то в истинско шоу миналата година “сините" се оказаха по-подготвени и стигнаха финала в Москва. В последния си мач във Англия пък Ливърпул стигна до трудна победа с 1:0 като гост на Фулъм с гол на Бенаюн в 90-ата минута.

Челси също върви добре във Висшата лига, макар и да е трети поред сред кандидатите за титлата. С добър серия в края “сините" спокойно могат да се окажат големият печеливш в Англия. Доста убедително в последния кръг те надиграха тима на Нюкасъл с 2:0 и сега Цар Гуус с нетърпение чака турнирната битка. А в тях той е най-силен и нищо чудно в края на май лондончани да спечелят европейската купа.

Хавиер Масчерано е наказан за Ливърпул, което означава, че Лукаш Лейва ще започне в центъра. Риера е на линия, след като изтърпя наказание. Агер е възстановен от травмата си в гърба. Сами Хюпия е единственият с контузия.

Дидие Дрогба ще е под въпрос до последно за мача на “Анфийлд". Под Въпрос е и Босингва, който не игра срещу Нюкасъл. Джо Коул и Пауло Ферейра са аут до края на сезона. Анелка, Ашли коул и Тери са на един картон от наказанието.

Очакванията са за доста предпазлива игра, особено от страна на Челси. Домакините пък ще опитат да вземат лек аванс с гол, но за тях много по-важно е да не допускат топката да премине зад голлинията на Рейна, защото в толкова изравнени двубой гол на чужд терен може да реши всичко. Все пак Ливърпул е в по-добра форма и с по-високо самочувствие и вероятно ще спечели минимално.


Вероятни състави:

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Шкъртел, Карагър, Аурелио, Алонсо, Лукас, Каут,Джерард, Риера, Торес

Челси: Чех, Алекс, Тери, Карвальо, Ашли Коул, Микел, Есиен, Лампард, Малуда, Анелка, Калу

Последни 5 мача:

Ливърпул: ППППП
Челси: ПЗПРП

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
333