Арсенал ще си тръгне доволен от Испания


.

Арсенал ще си тръгне доволен от Испания

Виляреал посреща Арсенал в среща от ¼-финалите на Шампионската лига. “Топчиите” пазят добри спомени от срещите си с “жълтата подводница”. Преди 3 сезона двата съперника се сблъскаха на ½-финалите в турнира и след драматична развръзка англичаните стигнаха финала. 

През този сезон Виляреал играе на приливи и отливи, но определено е доста стойностен състав. Това се вижда от двата мача, които момчетата на Мануел Пелегрини изнесоха срещу Манчестър Юнайтед в груповата фаза. И двата завършиха 0:0. В Примера Виляреал сее настанил в момента на безценното 4-то място, но ще трябва да остане концентриран върху неговото запазване, защото Валенсия и Атлетико също ще натиснат за участие в Шампионската лига. В последния си мач Виляреал допусна доста неочаквано поражение с 3:0 от Алмерия.

Арсенал пък вече диша по-спокойно във Висшата лига, тъй като успя да натрупа 6 точки аванс пред Астън Вила в борбата за 4-ата позиция. Така хората на Асрен Венгер могат да се концентрират върху атака на Шампионската лига и ФА Къп, където все още имат шансове за краен успех. Последният двубой на тима бе срещу Манчестър Сити и бе спечелен с 2:0. Така Арсенал продължава да е без загуба от Нова Година в Англия, а вече се връщат и някои от основните фигури, които отсъстваха поради травми.

Санти Касорла е аут до края на сезона заради тежка контузия получена в мача с Алмерия. Рубен Гарсия попадна в списъка на Пелегрини, но е под-въпрос. Бруно Сориано е аут. Завръща се обаче Нихат.

Робин Ван Перси пропуска мача за Арсенал поради травма. Самир Насри е с вирус, но той няма да му попречи да вземе участие. Тео Уолкът също е възстановен. Едуардо, Диаби и Росисцки остават извън сметките. Андрей Аршавин няма картотека за турнира.

Както споменахме двата тима са се срещали само 2 пъти, като Арсенал спечели с 1:0 в Лондон, а във Виляреал мачът завърши 0:0 с пропуск на Рикелме от дузпа. Иначе срещу английски съперници Виляреал има 9 мача, от които 3 победи, 5 равни и 1 загуба. У дома рекордът им е 2 победи и 3 равни, в които са допуснали само 1 гол. Срещу испански отбори Арсенал има 8 победи, 5 равни и 10 загуби, а в Испания цифрите са 2-2-6.

Причината Арсенал да има толкова лоши постижения срещу испански тимове се корени във факта, че обикновено “топчиите” са играли с далеч по-именитите Барселона и Реал Мадрид. Сега задачата на хората на Венгер е да постигнат добър турнирен резултат преди реванша в Лондон и най-вероятно те ще успеят а сторят това, завършвайки наравно.

Вероятни състави:

Виляреал: Лопес, Вента, Родригес, Годин, Капдевила, Пирес, Сена, Егурен, Ибагаса, Роси, Йоренте

Арсенал: Алмуня, Саня, Туре, Галас, Клиши, Уолкът, Сонг, Фабрегас, Денилсон, Адебайор, Бендтнер

Последни 5 мача:

Виляреал: ЗППЗР
Арсенал: ПППЗП 

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229