Челси ще довърши Бенфика, доближавайки мечтата си


Т. Михайлов

Челси ще довърши Бенфика, доближавайки мечтата си

Челси - Бенфика
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 04.04.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина


Челси посреща Бенфика в среща-реванш от ¼-финалите на Шампионската лига. „Сините“ победиха с 1:0 на „Ещадио Ла Луш“, макар да не надиграха „орлите“. Резултатът обаче ги доближава изключително много до полуфинала и до голямата им мечта да спечелят най-ценния трофей в Европа.

Челси е поставен под известно напрежение, тъй като е изправен пред опасността да не попадне в следващото издание на Шампионската лига. Пътищата да се продотврати това са два – „сините“ или трябва да попаднат сред 4-те най-силни тима в Англия или да спечелят европейската купа. 5 точки делят лондончани от четвъртия Тотнъм. Пътят до триумфа в Мюнхен пък минава през елиминиране на Бенфика, полуфинал с Барселона или Милан и финал с Реал Мадрид или Байерн. През уикенда Челси се представи много силно срещу Астън Вила, побеждавайки с 4:2 на „Вила Парк“.

Бенфика направи доста силен сезон в Шампионската лига и походът на един от най-славните европейски тимове можеше да продължи, но сякаш шансът им изневери и съдбата ги наказа. Опит не достигна на Бенфика да измъкне добър резултат и да дойде на „Стамфорд Бридж“ с по-големи шансове за краен успех. „Орлите“ продължават и ожесточената си битка с Порто и Брага за титлата в Португалия. В събота момчетата на Жорже Жезуш спечелиха важни три точки срещу Брага и са само на 1 зад лидера Порто.

Дидие Дрогба може да пропусне мача заради контузия на пръста, която го извади от срещата с Астън Вила. Раул Мейрелеш е възстановен от травмата си в коляното, но трябва да се пребори с конкуренцията на други 3 халфа, за да попадне сред титулярите. Давид Луиш е под сериозна въпросителна.

Гостите са в нещо като криза що се отнася до контузени. Най-големите проблеми са в защита, където Жезуш няма да може да разчита на Езекил Гарай, Жардел и Мигел Витор. Младоците Луис Мартинс, Андре Алмейда и Рубен Пинто попаднаха в групата.

Челси е много силен домакин през този сезон като спечели всичките си срещи у дома, вкарвайки 14 и допускайки само 1 гол. Освен това нито един английски отбор не е отпадал в Европа, след победа в първия мач като гост. Бенфика няма победа над тим от Висшата лига вече 5 мача. Иначе „орлите“ показват добра резултатност като вкарваха във всеки мач до този през миналата седмица.

Повечето фактори показват, че Челси ще продължи към полуфиналите. По-интересният въпрос е как ще завърши самият двубой на „Стамфорд Бридж“. Контузиите в лагера на Бенфика правят „сините“ големия фаворит за нова победа като дори равенството изглежда малко вероятно. 

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

18 март Челси - Лестър 5:2 (ФА Къп)
21 март Манчестър Сити - Челси 2:1 (Висша лига)
24 март Челси - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
27 март Бенфика - Челси 0:1 (Шампионска лига)
31 март Астън Вила - Челси 2:4 (Висша лига)

Бенфика:

16 март Бенфика - Бейра Мар 3:1 (Суперлига)
20 март Бенфика - Порто 3:2 (Купа на Лигата)
23 март Олянензе - Бенфика 0:0 (Суперлига)
27 март Бенфика - Челси 0:1 (Шампионска лига)
31 март Бенфика - Брага 2:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Челси - Бенфика

1 среща
1 победа за Челси
0 равенства
0 победи за Бенфика
Голова Разлика: 1:0 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.66
Равен - 3.75
Бенфика - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.62
Равен - 3.60
Бенфика - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291